Month: July 2017

5 Petua Mudah Hamil

No Picture

Bila kahwin, mesti orang sibuk tanya, bila nak hamil ni. Kadang-kadang tu, mood honeymoon pun belum habis, tapi orang dah start tanya kan? Namun, impian untuk memiliki cahaya mata pastinya idaman setiap pasangan yang berkahwin. Cahaya mata yang…

Read More »

Tips Banyakkan Susu Badan Selepas Bersalin

No Picture

Saiz perut bayi berbeza mengikut umurnya. Masa mula-mula lahir,  anggaran perut baby hanyalah sebesar buah ceri atau hanya perlukan sesudu teh lebih susu pada satu masa. Jadi,  ibu tak perlu terlalu risau jika tak banyak susu yang dihasilkan…

Read More »

Keistimewaan Vivix Shaklee

No Picture

Vivix Shaklee merupakan produk yang dipatent untuk Shaklee, exclusive for Shaklee. Vivix merupakan satu penemuan luar biasa oleh saintis, mengandungi Resveratrol dan Polifenol tumbuhan daripada 4 bahan utama, iaitu anggur liar muscadine, lobak ungu, polygonum cupsidatum dan eldelberry…

Read More »

Pengalaman Pesakit Stroke Guna Vivix

No Picture

Assalammualaikum.. Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih….

Read More »

Susu Formula Kan Ada, Jadi Kenapa Nak Susah2 Pam Susu Badan?

No Picture

Tu lah yang bermain di fikiran Irni dulu. Kan orang dah kaji, buat susu formula, kenapa kita nak susah2 pam susu badan pulak. Kan susu tu memang customize untuk baby, mestilah susu tu selamat dan tak memudaratkan. Lagipun,…

Read More »

Review MOLP (myOrganic Loose Powder)

No Picture

Sebenarnya Irni ni jenis yang jarang pakai bedak,  tapi sebab tengok review bedak ni macam best je,  so kita try lah jugak.. Hehe Lagipun teruja dengar orang cakap bedak tu wangi. Mak buyung ni memang tak boleh dengar…

Read More »

Perlukah Ibu Menyusu Ambil Supplement?

No Picture

Dapat susukan anak sehingga umur 2 tahun adalah impian setiap ibu yang melahirkan baby. Susu ibu adalah susu yang terbaik untuk anak kita. Dalam susu ibu, bukan sahaja ada antibodi yang boleh bantu kuatkan imuniti badan anak, malah…

Read More »

Cara Mengurangkan Keputihan Semasa Hamil Dengan Bawang Putih

No Picture

Ada ibu yang mengalami keputihan sewaktu mengandung terutama pada trimester ke tiga. Secara umumnya, keputihan tidak mengancam nyawa baby yang belum lahir, tetapi boleh mengancam nyawa baby semasa kelahiran. Keputihan semasa hamil boleh dikategorikan sebagai normal jika cairan…

Read More »

Set Berpantang Tanpa Jamu Untuk Ibu Moden

No Picture

Assalamualaikum. Anda ibu moden yang pening nak fikir nak pilih set berpantang mana? Kalau orang dulu-dulu, waktu pantang mesti nak makan ubat akar kayu bak kata ore kelate atau jamu lah. Tak salah pun kalau nak pilih jamu….

Read More »

Cara Elak Sembelit Semasa Berpantang

No Picture

Berpantang merupakan satu tempoh selepas ibu bersalin. Ada ibu yang mengalami masalah sembelit selepas bersalin. Pastinya menjadi mimpi ngeri ibu apabila hendak membuang air besar. Ibu terpaksa menghabiskan masa yang lama di tandas dan berasa sakit ketika hendak…

Read More »