Set Postnatal Shaklee (Set Berpantang Shaklee)

Selepas bersalin, ibu dinasihatkan untuk berpantang. Tempoh berpantang bagi ibu-ibu selalunya adalah selama 40 hari. Proses berpantang sangat penting kerana ibu berada dalam fasa pemulihan. Setelah 9 bulan lebih membawa bayi dalam kandungan, dengan perubahan hormon dan perubahan fizikal badan, pastinya proses pemulihan sangat penting.

Fasa selepas melahirkan bayi juga sangat kritikal. Ibu masih dalam keadaan hormon tidak stabil, badan masih berada dalam proses pemulihan dan juga berada dalam fasa baru setelah menerima kehadiran ahli baru.

Pastinya, kehidupan ibu akan berubah setelah kehadiran ahli baru. Ibu perlu menyusu bayi dan kadang-kala tidak cukup rehat kerana menjaga bayi. Proses pemulihan memerlukan sokongan orang tersayang, terutamanya suami. Peranan suami sangat penting walaupun sudah ada orang lain yang menjaga isteri. Emosi ibu yang stabil dan tenang membantu proses berpantang berjalan lancar.

Nutrisi yang cukup semasa berpantang juga sangat penting untuk membantu proses pemulihan luka dan pengawalan hormon. Di sini, Irni nak recommend anda semua satu Set Berpantang yang sangat membantu Irni semasa proses berpantang yang lepas.

Set Postnatal Shaklee (Set Berpantang Shaklee)

Set Berpantang Shaklee sesuai digunakan untuk ibu-ibu yang bersalin secara normal dan pembedahan.

1. Vita C

  • Vitamin C membantu proses penyembuhan luka selepas bersalin
  • Vitamin C semulajadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir semua yang membentuk tubuh kita.
  • Vitamin C juga membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, mengelakkan ibu dan bayi daripada terkena demam.

2. Omega Guard

  • Omega guard kaya dengan asid lemak omega 3.
  • Membantu mengelakkan darah beku
  • Mempunyai DHA dan EPA, membantu perkembangan otak bayi

3. Vita-Lea with iron

  • Sejenis multivitamin dan multimineral yang diperkaya dengan zat besi
  • Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum
  • Susu badan kaya dengan vitamin kerana bayi akan mendapat apa yang ibunya makan

4. B Complex with folic acid

  • Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  • B complex membantu mengurangkan stress bagi ibu dalam berpantang

5. ESP (Energizing Soy Protein)

  • Diperbuat daripada soya tanpa modifikasi genetik (non GMO).
  • Kaya dengan protein. Susu ibu akan jadi lebih pekat sebab protein adalah salah satu komponen susu ibu.
  • Ibu-ibu jadi kenyang dan tidak sentiasa lapar walaupun menyusu bayi.
  • Membantu mengurang strecth mark dan parut.

6. Alfalfa Complex

  • Kaya dengan nutrien dan mineral untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan ibu-ibu yang menyusukan anak.
  • Bertindak seperti jamu moden yang membantu mengembalikan kesihatan rahim.

7. Ostematrix

  • Diformulasi dengan kalsium, vitamin D, magnesium dan empat nutrien pembina tulang untuk menjaga tulang dan gigi yang kuat dan sihat.
  • Membantu hilangkan lenguh badan
  • Membantu melancarkan proses pembuangan najis dan mengelakkan sembelit
  • Membekalkan kalsium yang cukup kepada badan dan mengelakkan kalsium diambil dari badan ibu, elakkan gigi ibu cepat patah.

Jom kita tengok pengalaman orang yang serik nak beranak sebab sembelit, tapi dah tak serik dah lepas ambil Set Berpantang Shaklee.

Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Jom tengok juga perkongsian jururawat ini yang berusaha nak kumpul stok susu akibat waktu kerja yang tidak menentu.

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Kat sini pulak, antara pengalaman orang yang pernah guna Set Berpantang Shaklee:

Anda juga nak dapatkan Set Berpantang Shaklee untuk proses luka cepat sembuh dan susu banyak? Boleh hubungi Irni ye, atau klik je buy now kat bawah ni.

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge