Cara Elak Sembelit Semasa Berpantang

Berpantang merupakan satu tempoh selepas ibu bersalin. Ada ibu yang mengalami masalah sembelit selepas bersalin. Pastinya menjadi mimpi ngeri ibu apabila hendak membuang air besar. Ibu terpaksa menghabiskan masa yang lama di tandas dan berasa sakit ketika hendak membuang air besar.

Dalam entry ini, Irni nak kongsikan tips bagaimana untuk mengelakkan sembelit semasa berpantang.

Cara Elak Sembelit Semasa Berpantang

1. Makan makanan yang tinggi fiber seperti cereals, beras perang, sayur-sayuran dan juga buah-buahan

2. Banyakkan minum air masak

3. Minum air masak dan makan kurma pada waktu pagi

4. Segera ke tandas kalau rasa nak membuang air besar, jangan tahan.

5. Ambil Ostematrix Shaklee

Jom tengok, apa amalan Puan Khadeejah yang dah tak alami mimpi ngeri akibat sembelit semasa berpantang.

Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

 

Bagaimana Ostematrix Shaklee boleh membantu mengelakkan sembelit semasa berpantang?

Ostematrix adalah pil kalsium yang lengkap dengan vitamin D dan magnesium

Magnesium yang terkandung di dalam Ostematrix bertindak seperti julap lembut yang membantu melembutkan najis. Magnesium membantu ketegangan pada dinding kolon dan menggalakkan proses peristalsis berjalan seperti biasa.

Magnesium juga bertindak sebagai laksatif ringan dengan membantu usus mengekalkan air. Najis akan menjadi lebih lembut dan pergerakan usus lebih lancar.

Ostematrix juga membantu menghilangkan lenguh-lenguh badan dan memperbanyakkan susu ibu kerana ostematrix kaya dengan kalsium.

Jika anda masih tercari-cari set bersalin etrbaik, boleh klik SINI ye

Jika anda berminat nak dapatkan Ostematrix, boleh klik buy now kat bawah ni atau boleh terus hubungi Irni ye.

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya.

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge