Review Set Ibu Mengandung Shaklee

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, Irni sekarang dah bersalin dan masih dalam tempoh berpantang. Semasa mengandung kali ni,  Irni makan vitamin ibu mengandung Shaklee. So,  Irni nak bagi review sikit tentang vitamin ibu mengandung shaklee yang Irni consume sepanjang 40 minggu mengandung 🙂

Review Set Ibu Mengandung Shaklee

1. Kurang alahan mengandung

Sebelum tahu Irni mengandung,  Irni dah start rasa pening2, kadang2 muntah. Tak sangka pulak pregnant masa tu, huhu. Irni ingatkan sebab penat ke apa,  so Irni start konsisten makan Vitalea,  B complex dan Vita C.

Alhamdulillah masa tu kurang lah sikit pening2, tapi still ada. Bila tengok kalendar,  alamak period dah lewat 2-3 minggu. So, lepas tu buat UPT dan memang 2 line 😁

2. HB tinggi

Bila Irni konsisten makan vitamin,  HB Irni mula naik. Padahal kalau dulu,  sebelum kawen pun,  hb irni dalam 10 lebih je. Hah,  bila makan vitamin shaklee,  memang naik tau.

Yang penting,  kena konsisten lah makan vitamin tu,  baru lah hb kita naik.

3. Jarang sakit pinggang

Yang ni antara part yang best,  hehe. Mengandung kali ni,  Irni konsisten makan Ostematrix, memang jarang sangat sakit pinggang. Walaupun ada hari yang busy,  memang tak sempat duduk, yaAllah,  macam tak percaya, pinggang tak sakit walaupun masa tu dah pregnant 9 bulan.

4. Takde cramp kaki masa tidur malam

Uwaaa sakit tau cramp kaki masa tidur malam. Irni selalu sangat cramp kaki,  tapi lepas ambik set ni,  jarang sangat2 cramp kaki. Alhamdulillah legaaa..

5. Takde sembelit

Proses pembuangan lancar je,  tak de sembelit langsung masa mengandung.

6. Badan tak penat sangat

Emak anak 3 (masa pregnant,  sekarang dah 4), tak de banyak masa sangat nak rehat. So,  kita perlukan extra energy lah. Alhamdulillah badan tak penat sangat dan mood terkawal.  Tak de la asyik nak jadi ‘hulk’ ngan anak2.

7. Badan tak naik sangat

Berat Irni naik hampir 10 kg masa mengandung. Tapi badan tak jadi gemuk. Perut je yang makin besar. Kalau badan kita maintain,  so senang la nak kurus lepas bersalin kan.

8. Kulit makin cantik

Bila dah konsisten makan vitamin ni,  kulit kita pun makin cantik. Yang ni ramai yang tegur,  makin dekat bersalin,  makin berseri. Bukan apa, kulit kita dah tak kusam kan,  sebab tu makin berseri 🙂

Ok,  cukup lah dulu 8 poin Irni bagi ye. So far memang Irni puas hati. Tambah2 vitamin shaklee ni kan dati ekstrak bahan semulajadi. Khas untuk orang yang pentingkan kesihatan dan kualiti.

Kalau korang nak try jugak vitamin ibu mengandung shaklee ni,  korang klik je buy now  ni. Atau boleh contact Irni,  nanti Irni boleh customize untuk korang.

…………………..

Bagaimana untuk mendapatkan produk Shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk Shaklee melalui saya

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge