Kesan Pengambilan Suplemen: Bawa Manfaat atau Mudarat?

Ada orang ambil suplemen untuk cantik,  untuk kurus dan ada juga untuk jaga kesihatan. Apa pun tujuan anda,  adakah anda tahu kesan pengambilan suplemen untuk jangka masa panjang? Adakah benar-benar selamat? Di sini,  saya ingin kongsikan satu kajian yang dijalankan...

Tips Banyakkan Susu Badan Semula

Sudah menjadi impian setiap ibu untuk menyusukan anak sepenuhnya sekurang-kurangnya hingga umur 2 tahun. Namun, ada ketikanya, supply susu makin berkurang membuatkan ada ibu yang mula putus asa. Ada yang merasakan perkara itu normal dan mula memberikan susu formula....

Preeclamsia Semasa Mengandung

Semasa Irni mengandung anak sulung,  yang mana masa tu Irni mengandung kembar,  Irni disahkan mempunyai ciri preeclamsia. Namun, Irni bernasib baik,  sebab preeclamsia semasa mengandung tu,  terjadi pada trimester ke 3 dan masa tu pulak dah masuk minggu ke 37. Maksud...

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Korang breakfast dengan apa? Kami ore kelate biasa makan nasik waktu pagi. Tapi, masalahnye, Irni tak masak nasik lagi pagi ni, haha Jadi nye, kita shake2 ESP dulu lah. Memang kenyang minum ESP ni tau. Rasa dia pun best, rasa creamy2 gituuu.. ESP ni daripada soya..ade...

Vitamin Kanak-Kanak

Anak2 Irni ni memang jenis suka makan sayur. Kalau bubuh dlm nasi, diorang kutip makan sayur dulu, pastu baru la nak makan nasi 😅 Kalau beli tomato, memang berebut diorang makan. Memang suka betul makan tomato. Ni pulak salah satu supplement diorang, Mealshakes....