Month: December 2017

Akademi Blog iReach

No Picture

Gambar ni sebenar nye masa pregnant ayuni. Beberapa hari sebelum bersalinkan baby ayuni, hehe. Irni bukan cikgu mengajar sekolah, cuma cikgu blog. Bukan cikgu mengajar cantikkan blog, tapi boleh ajar macam mana nak masukkan entry blog masuk first…

Read More »

Cara Pilih Suplemen Protein Terbaik

No Picture

Sel badan kita diperbuat daripada protein. Makan protein dari sumber yang baik membantu sel kita tumbuh dengan lebih sihat. Di sini Irni kongsikan 5 tips pemilihan suplemen protein terbaik. Tips Pemilihan Suplemen Protein Terbaik 1. Protein berasaskan tumbuhan…

Read More »

Produk Vitamin Untuk Masalah Sakit Sendi

No Picture

Sakit sendi pastinya mengganggu aktiviti seharian. Sendi adalah tempat penghubung antara tulang. Sendi bertindak sebagai pelincir yang membantu pergerakan antara tulang. Sendi terdapat pada bahagian bahu, punggung, siku dan juga lutut. Apakah Penyebab sakit Sendi Menurut portal myhealth,…

Read More »

Kenapa Kena Ada Vision Board?

No Picture

Sedar tak sedar,  dah hampir tahun 2018 kan. Pasti semua ada azam baru,  semangat berkobar-kobar nak tempuh tahun baru kan. Apa kata,  kita buat vision board,  letak dalam bentuk gambar semua impian dan cita-cita kita. Tampal dekat kertas…

Read More »

Vita C Shaklee Vitamin C Terbaik

No Picture

VITAMIN C PALING BEST KAT DUNIA Vita C shaklee ni dia jenis sustained release, maksud nye dia dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan. Vitamin c kan jenis larut air, jadi macam rugi kan kalau sekali telan, semua hancur,…

Read More »

Keistimewaan Vivix Shaklee

No Picture

Keistimewaan Vivix Vivix membantu mempertahankan sel dengan menghalang radikal bebas dari rosakkan sel kita. Vivix jugak bantu elakkan penghasilan AGE protein. AGE protein ni dia boleh sebabkan kita dapat penyakit kronik. Vivix jugak bantu bagi tenaga kepada sel….

Read More »

Keistimewaan ESP Shaklee

No Picture

Tadi minum air soya dalam kotak, terus rasa macam nak berangin je, asyik sendawa angin je. Beza sangat dengan kalau ambik soya ESP. ESP ni daripada soya..ade orang takut nak ambik esp sebab takut nak amik soya, sebab…

Read More »

Amalkan Gaya Hidup Sihat

No Picture

Irni tengok sekarang ni macam ramai je yang kena kencing manis pada usia muda. Umur baru 30 an dah kena kencing manis. Kalau dulu, selalu kita dengar orang tua2 je? Kenapa agaknye? Takkan sebab genetik je kot? Kalau…

Read More »

Cara Mengawal Protein Dalam Urine

No Picture

Air kencing yang normal sepatutnya tidak mengandungi protein. Air kencing berbuih adalah salah satu tanda kencing anda tidak normal dan mengandungi protein. Jadi, bagaimana cara untuk mengawal protein dalam urine ni? Cara Mengawal Protein Dalam Urine Kenalpasti sebab…

Read More »

Cara Merawat Gout Supaya Tak Perlu Jalan Seret Kaki

No Picture

Memang sakit gout ni. Dia boleh menyerang tiba-tiba. Sendi pada ibu jari kaki boleh jadi bengkak dan merah. Nak jalan pun terpaksa seret-seret je kaki dek menahan kesakitan yang amat. Bukan orang tua je yang boleh kena gout….

Read More »