Month: February 2018

Vitamin Ibu Menyusu

No Picture

Antara masalah yang biasa dihadapi oleh ibu menyusu adalah,  ada ketikanya bekalan susu merudum atau drop,  badan letih dan mudah sakit belakang. Mungkin ada yang mengalami semua,  mungkin salah satu. Jika anda nak kan extra power bagi menyokong…

Read More »

Doa dan Usaha Untuk Capai Impian

No Picture

  Alhamdulillah Allah bagi rezeki kat Irni n suami utk ke tanah suci bulan 6 yg lepas. Masa tu bulan puasa, cuaca pun panas, alhamdulillah segalanya berjalan lancar dan diberi kesihatan yang baik. Masa ni Irni dah 7…

Read More »

Apakah Maksud Demand dan Supply Dalam Penyusuan?

No Picture

Kita selalu dengar orang cakap, kalau nak susu banyak, kena tahu konsep demand dan supply kan. Sebenarnya demand dan supply tu apa? Demand: permintaan Supply: bekalan Semakin tinggi permintaan susu, semakin banyak bekalan akan diberikan. Makin banyak rangsangan…

Read More »

Review CoQ Trol Plus

No Picture

Hai selamat pagi. Hari ni awal kita bersiaran ye, sebab i miss my CoQ Trol. Taktau simpan dalam beg mana, dah tak jumpa. Nak unpack bag besar macam tak la kan 😂 Ada tak yg jenis skeptikal macam…

Read More »

Makanan Tambah Susu Badan

No Picture

Seperti yang kita tahu,  susu ibu sangat bagus untuk bayi. Susu ibu sudah di custom made untuk anak kita,  tapi kenapa kita nak guna susu lain? Mungkin salah satu sebab adalah susu ibu kurang kan. Irni faham perasaan…

Read More »

Vitamin antioksidan anti penuaan

No Picture

Ni la vitamin antioksidan Irni. Vita C Shaklee ni Irni amal start dari mengandung. Vita C shaklee ni dibuat dari bahan semulajadi, jadi boleh amal makan. Cuba check, vitamin C yang korang makan tu, vitamin semulajadi ke vitamin…

Read More »

Produk Pelembut Najis Elak Sembelit Lepas Bersalin

No Picture

Sembelit lepas bersalin memang menyiksakan tambah-tambah jika ada jahitan. Ibu terpaksa menghabiskan masa yang lama di tandas dan menahan sakit sembelit. Memang ada yang sembelit teruk sampai serik nak bersalin. Sama macam Puan Khadeejah ni,  sampai serik nak…

Read More »

Review Set Ibu Mengandung Shaklee

No Picture

Assalamualaikum hai semua. Irni nak kenalkan diri Irni. Irni sekarang umur 30 tahun,  mula kenal Shaklee masa mengandungkan anak pertama. Anak pertama Irni kembar,  alahan pun agak teruk masa tu. Lebih merisaukan,  masa tu Irni tak boleh telan…

Read More »

Review Everly Hotel Putrajaya

No Picture

Alhamdulillah kitorang baru sampai Hotel Everly. Kitorang dari Kelantan dan check in dalam 10.45 malam camtu,  parking kat basement dan angkat barang. Ni suasana dalam bilik. Irni ambik bilik deluxe. Katil dia besar cuma space bilik agak kecik…

Read More »

Skincare Youth Shaklee

No Picture

Skincare Paling Tak Masuk Akal Fakta tentang Youth: ✅Skincare Youth telah jalani R&D selama 8 tahun ✅ Sebelum dikeluarkan, ujian klinikal dijalankan pada orang yang berusia 20-70 tahun, DIJAMIN 100% BERKESAN ✅ sesuai untuk semua jenis kulit, kulit…

Read More »