Susu Ibu Tahan Berapa Lama Setelah Dipanaskan?

Setelah ibu memerah susu, ibu boleh simpan pada bahagian chiller atau freezer. Jika di simpan pada bahagian chiller, susu hanya dapat bertahan selama sehari atau dua hari saja. Jika ibu simpan pada freezer,susu boleh tahan lebih lama. Bagi peti satu pintu, susu pada...

Anak Tak Cukup Susu?

“Anak saya selalu menangis.. Saya sudah memberikannya susu, tetapi tidak lama selepas itu dia akan menangis lagi..Adakah susu saya tidak cukup? Adakah saya perlu memberikan susu formula kepada bayi saya?” Perkara ini sering membelenggu fikiran Irni masa...

Faedah Penyusuan Susu Ibu Pada Waktu Malam

Hebat sungguh insan bergelar ibu ni, walaupun siang hari dah letih dengan tugas seharian dan melayan anak, malam waktu tidur pun, masih lagi bekerja menyusukan anak. Menyusu anak nampak mudah, tapi hakikatnya badan ibu boleh letih apabila anak kerap menyusu pada waktu...

Vitamin Kesuburan Lelaki

Jika anda pasangan suami isteri yang berusaha untuk hamil dan ingin meningkatkan kesuburan lelaki, anda berada pada page yang betul. Antara masalah kesuburan lelaki adalah: 1. bilangan sperma sedikit 2. keadaan fizikan sperma yg abnormal 3. motiliti atau pergerakan...

Konsep Demand dan Supply Penyusuan Susu Ibu

Kita selalu dengar orang cakap, kalau nak susu banyak, kena tahu konsep demand dan supply kan. Sebenarnya demand dan supply tu apa? Demand: permintaan Supply: bekalan Semakin tinggi permintaan susu, semakin banyak bekalan akan diberikan. Makin banyak rangsangan...