Tips Penyusuan Bayi Kembar

Hai Assalamualaikum. Irni nak share tentang tips penyusuan baby kembar. Irni ada anak kembar, iaitu anak sulung Irni. Irni cuma berjaya full bf sampai ke hari 21 je. Akibat tak cukup ilmu, last sekali, terpaksa campur susu baby walaupun susu memang banyak sangat masa...

5 Kesalahan Ibu Menyusu Perlu Elakkan

Hai, Assalamualaikum semua. Hari ni Irni nak share tentang 5 kesalahan yang perlu ibu menyusu elakkan. 1. Biarkan susu penuh baru nak pam Ada ibu yang sampai penuh, sampai bengkak susu baru nak pam, terutama kepada ibu bekerja. Jangan sampai susu penuh baru nak pam...

Bolehkah Ibu Menyusu Minum Kopi?

Ibu menyusu boleh minum kopi tak? Irni ada dapat pertanyaan dari ibu yg suka minum kopi. Yg dia risau, sebab apa yg ibu makan atau minum, baby pun akan dapat sama kan. Jadi, boleh ke tak boleh sebenarnya ibu menyusu nak minum kopi? Ye, boleh, cuma jangan banyak...

8 Punca Susu Ibu Kurang & Penyelesaian l

8 PUNCA SUSU IBU KURANG & CARA PENYELESAIAN Jom kita kenalpasti kenapa susu menjadi kurang? 1. Supply and demand susu tidak banyak Jumlah susu yang akan dihasilkan oleh kelenjar susu adalah bergantung kepada demand atau permintaan dari kita. Apa maksud permintaan...

Tanda-Tanda Kekurangan Kolagen Dalam Badan

Penah tak korang rasa kulit korang dah tak sama macam zaman muda-muda dulu? Macam zaman sekolah? Kalau tengok gambar, nampak beza je kan? Bila usia kita dah 20-an, penghasilan kolagen dalam badan mula berkurang. Jom tengok tanda-tanda kekurangan kolagen dalam badan....