Author: Irni Suhana

Produk yang Baik Untuk Jantung

No Picture

Sejak kebelakangan ini, banyak kes mengejut yang kita dengar. Asalnya sihat, tak pernah masuk hospital, tak pernah ada penyakit apa-apa, tiba-tiba kita dengar dia meninggal pulak..nauzubillah.. Siapa yang berisiko mendapat penyakit jantung mati mengejut ni? 1. Orang yang…

Read More »

Cara Jaga Kesihatan Buah Pinggang

No Picture

Ya Allah, hati ummi bagai disiat-siat saat masuk Unit Hemodialisis Hospital Tanah Merah. Masuk ke unit hemodialisis (HDU), tempat orang cuci buah pinggang buat hati ummi rasa insaf sangat. Sedih tengok diorang terpaksa jalani prosedur dialisis. Ada yang…

Read More »

5 Cara Berhenti Merokok

No Picture

Kalau tengok pada kotak rokok, ada gambar yang menyeramkan menunjukkan betapa merokok membahayakan kesihatan. Dengan harga rokok yang makin mahal, ramai yang mula ambil keputusan untuk berhenti merokok. Namun, bukan semudah itu untuk berhenti merokok. Ditambah pula dengan…

Read More »

Cara Buat Pasport Buat Pertama Kali di Kelantan

No Picture

Korang nak pegi oversea? Yes, kena buat pasport dulu k.. Irni sarankan korang buat dekat UTC. Irni pegi kat UTC Kota Bharu. Lokasi, belakang KB Mall. Boleh parking belakang KB Mall tu. Irni bagi rate 5 stars untuk…

Read More »

Kenali Nephrotic Syndrome, Simptom, Sebab, Komplikasi dan Rawatan

No Picture

Kencing berbuih adalah salah satu tanda anda menghidap penyakit buah pinggang bocor atau Nephrotic syndrome. Protein yang sepatutnya diserap kembali ke dalam badan tidak dapat ditapis dengan baik menyebabkan protein bocor keluar melalui air kencing. Air kencing orang…

Read More »

Dah nak give up dalam bisnes?

No Picture

Assalamualaikum.. Korang pernah tak rasa ‘stuck’ dalam bisnes korang? Rasa macam takde progress? Tak capai target sales? Korang rasa macam dah buat macam-macam, tapi kenapa tak dapat macam apa yang kita nak? Ingat, kejayaan adalah satu proses. Langkah…

Read More »

5 Tips Untuk Bantu Anda Turunkan Kolesterol Secara Semulajadi

No Picture

Pemakanan dan gaya hidup sangat mempengaruhi kolesterol dalam badan. Kolesterol terdiri daripada kolesterol baik (HDL: high density lipoprotein) dan kolesterol jahat (LDL: low density lipoprotein). Yang sebenarnya, apa itu kolesterol? Kolesterol ni adalah sejenis lemak iaitu lipid yang…

Read More »

Ubat Darah Tinggi Tanpa Dadah

No Picture

Pemakanan dan juga gaya hidup adalah salah satu punca kepada berlaku penyakit darah tinggi. Kalau dulu, penyakit darah tinggi dikaitkan dengan penyakit orang tua, namun, pada masa kini, orang muda pun dah mula dapat penyakit darah tinggi ni….

Read More »

Wanita Ini Kongsikan Pengalaman Rahim Makin Kuat Semasa Mengandung Anak ke 2

No Picture

Wanita Ini Kongsikan Pengalaman Rahim Makin Kuat Semasa Mengandung Anak ke 2, yang mana, semasa mengandung anak pertama, beliau alami pendarahan semasa mengandung 5 bulan. SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3 TESTIMONI 22 : FITRIYATUL ASYIQIN [IBU HAMIL…

Read More »

Pengalaman Doktor Najihah Menggunakan Set Kehamilan Shaklee

No Picture

Jom kita baca perkongsian dari Dr Najihah, mak anak 6 yang menggunakan Set Kehamilan dan Set Berpantang Shaklee. TESTIMONI 014 : DR. NAJIHAH ABDUL MUTALIB Assalamulaikum. Saya nak kongsikan kisah benar saya menggunakan Set Kehamilan dan Set Berpantang…

Read More »