Persedian Ibu Bekerja Untuk Menyusu Bayi

Persediaan Ibu Bekerja Untuk Full Breastfeeding Baby Hai ibu2 semua! Irni nak share tips penyusuan untuk ibu bekerja. Salah satu cabaran ibu bekerja adalah perlu tinggalkan baby kepada pengasuh apabila keluar bekerja. Maksud nya ibu-ibu perlu sediakan bekal susu untuk...

Cabaran Ibu Menyusu

Nak tau tak kenapa ada segelintir orang suruh ibu menyusu campur susu formula kat baby? Walhal ibu tak de masalah untuk susukan baby, tapi diorang suka bagi option supaya campurkan dengan susu formula? Kalau kita tengok tv, kita boleh nampak ada je iklan tentang susu...

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Apabila kulit kita mengalami jerawat, kulit akan menjadi luka. Kesan daripada luka itu lah yang akan meninggalkan parut pada muka. Jom tengok macam mana cara hilangkan parut jerawat. Cara Hilangkan Parut Jerawat Step 1: Bina kembali sel baru Sel dihasilkan dari...

Adakah Bayi Saya Lapar dan Perlu Susu Formula?

ANAK TAK CUKUP SUSU? “Anak saya selalu menangis.. Saya sudah memberikannya susu, tetapi tidak lama selepas itu dia akan menangis lagi..Adakah susu saya tidak cukup? Adakah saya perlu memberikan susu formula kepada bayi saya?” Perkara ini sering membelenggu...