Blog Irni Suhana

Perkongsian & Pengalaman

Tips Penyusuan Bayi Kembar

Hai Assalamualaikum. Irni nak share tentang tips penyusuan baby kembar. Irni ada anak kembar, iaitu anak sulung Irni. Irni cuma berjaya full bf sampai ke hari 21 je. Akibat tak cukup ilmu, last sekali, terpaksa campur susu baby walaupun susu memang banyak sangat masa...

5 Kesalahan Ibu Menyusu Perlu Elakkan

Hai, Assalamualaikum semua. Hari ni Irni nak share tentang 5 kesalahan yang perlu ibu menyusu elakkan. 1. Biarkan susu penuh baru nak pam Ada ibu yang sampai penuh, sampai bengkak susu baru nak pam, terutama kepada ibu bekerja. Jangan sampai susu penuh baru nak pam...

Bolehkah Ibu Menyusu Minum Kopi?

Ibu menyusu boleh minum kopi tak? Irni ada dapat pertanyaan dari ibu yg suka minum kopi. Yg dia risau, sebab apa yg ibu makan atau minum, baby pun akan dapat sama kan. Jadi, boleh ke tak boleh sebenarnya ibu menyusu nak minum kopi? Ye, boleh, cuma jangan banyak...

8 Punca Susu Ibu Kurang & Penyelesaian l

8 PUNCA SUSU IBU KURANG & CARA PENYELESAIAN Jom kita kenalpasti kenapa susu menjadi kurang? 1. Supply and demand susu tidak banyak Jumlah susu yang akan dihasilkan oleh kelenjar susu adalah bergantung kepada demand atau permintaan dari kita. Apa maksud permintaan dari...

Kereta Idaman Saya

Irni suka sangat dengan sebuah kereta ni. Kereta ni jadi kereta idaman Irni sebab kereta ni ada banyak seats. Kereta ni 7 seaters. Maklumlah kita anak ramai kan, kalau ada kereta besar, selesa lah sikit anak-anak kan. Taraaa! Ni lah dia kereta idaman Irni Honda BR-V  ...

Jangan Abaikan Masalah Berak Berdarah

Pada hari Jumaat lepas, Irni berjumpa dengan seorang guru ni. Beliau menceritakan pengalaman beliau yang mengalami masalah berak berdarah. Pada mulanya beliau senidri tak perasan sebab tandas di rumah jenis berwarna, jadi, bila membuang air besar, dia tak perasan ada...

(Visited 75 times, 1 visits today)