Blog Irni Suhana

Perkongsian & Pengalaman

Set Berpantang Selepas Bersalin

Berpantang Ala Mat Salleh? Mat salleh sebenar nye berpantang macam mana ek? 😂 Tak kira la mat salleh ke, Melayu ke, semua ada cara sendiri. Biasalah lepas bersalin kan, mesti akan ada perubahan hormon dalam badan. Masa mengandung lain hormonnya, bila nak bersalin...

Konsep Rezeki dan Tips Murah Rezeki

KAWAN SAYA DAH RAMAI JUAL PRODUK TU. SO, SAYA TAK NAK LA JUAL! Pernah tak korang rasa macam tu? Korang boleh nampak, produk tu menarik, produk tu best dan confirm memang boleh jual punya. Tapi… Hmm dah ramai sangat orang jual, ada ke orang nak beli dengan kita? Ok,...

Cara Mulakan Perniagaan Online Dengan Mudah

Bila sebut perkataan berniaga, ada yg ingat kena sedia modal banyak. Tapi, rupanye, zaman sekarang, ada modal sikit je dah boleh start niaga tau. Macam mana cara nak mula berniaga dengan modal rendah? Jadi dropship produkJadi ejen produk Bila jual produk orang, anda...

Kenapa Perempuan Lepas Bersalin Mudah Naik Badan?

Ada ibu yang selepas bersalin, badan mula naik. Kenapa badan ibu mudah naik selepas bersalin? Berlaku perubahan hormon semasa mengandung dan ambil masa utk kembali seperti biasa.Ibu biasanya akan mengalami sedikit tekanan lepas bersalin, bukan meroyan tapi perubahan...

Ini Cara Yang Betul Hilangkan Jeragat Dengan Cepat & Selamat!

Jeragat ni tak bahaya, tapi kalau dah ada kat muka, hilang la sikit seri muka. Nampak bertompok-tompok je muka. Kenapa orang Asia macam kita ni pun boleh naik jeragat? Salah satu punca nya adalah disebabkan oleh kita banyak terdedah kepada cahaya matahari. Nak tak...

Cara Naikkan Paras HB Ibu Mengandung

Jika ibu ada masalah hb low, jangan biarkan masalah ni berlarutan. Bahaya untuk ibu dan baby. Hb atau hemoglobin fungsi dia untuk angkut oksigen kepada sel badan ibu dan bayi. Jadi kalau tak cukup hemoglobin macam mana? Maksud nye oksigen pun tak cukup lah kan? Sebab...

(Visited 118 times, 1 visits today)