Blog Irni Suhana

Perkongsian & Pengalaman

Faedah Penyusuan Susu Ibu Pada Waktu Malam

Hebat sungguh insan bergelar ibu ni, walaupun siang hari dah letih dengan tugas seharian dan melayan anak, malam waktu tidur pun, masih lagi bekerja menyusukan anak. Menyusu anak nampak mudah, tapi hakikatnya badan ibu boleh letih apabila anak kerap menyusu pada waktu...

Vitamin Kesuburan Lelaki

Jika anda pasangan suami isteri yang berusaha untuk hamil dan ingin meningkatkan kesuburan lelaki, anda berada pada page yang betul. Antara masalah kesuburan lelaki adalah: 1. bilangan sperma sedikit 2. keadaan fizikan sperma yg abnormal 3. motiliti atau pergerakan...

Konsep Demand dan Supply Penyusuan Susu Ibu

Kita selalu dengar orang cakap, kalau nak susu banyak, kena tahu konsep demand dan supply kan. Sebenarnya demand dan supply tu apa? Demand: permintaan Supply: bekalan Semakin tinggi permintaan susu, semakin banyak bekalan akan diberikan. Makin banyak rangsangan...

Cara Hilangkan Rengat

Rengat ni berlaku lepas bersalin, iaitu rasa sakit seperti contraction sebelum bersalin. Rengat ni selalunya terasa semasa kita menyusukan bayi. Apabila bayi menghisap susu, sebenarnya uterus kita akan turut bertindakbalas dengan mengecut. Sebab itulah penyusuan susu...

FAQ Mengenai Alfalfa Complex Shaklee

1. Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada apa? Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada daun alfalfa atau nama saintifiknya medicago sativa. Ia ditanam secara organik, maksud nye tanpa pestisid dan menggunakan baja organik, bukan baja kimia. Kalau nak tau, akar...

Buasir Sembuh Dengan Cepat Menggunakan Vivix Shaklee

Bolehkah buasir sembuh? Aduh memang sengsara bila terkena buasir. Bila buang air besar, keluar darah pula. Kalau dibiarkan, boleh datang masalah lain pula. Boleh kurang sel darah merah tu bila darah asyik keluar.   Jom kita tengok pengalaman orang yang telah sembuh...

(Visited 99 times, 1 visits today)