Review CoQ Trol Plus

Hai selamat pagi. Hari ni awal kita bersiaran ye, sebab i miss my CoQ Trol. Taktau simpan dalam beg mana, dah tak jumpa. Nak unpack bag besar macam tak la kan ? Ada tak yg jenis skeptikal macam irni? Bila tengok gambar testimoni, dalam hati, ye ke, betul ke? Tapi,...

5 Tips Turunkan Kolesterol Secara Semulajadi

Pemakanan sangat mempengaruhi tahap kesihatan kita. Makanan di Malaysia memang tidak dapat lari daripada kolesterol. Jadi, bagaimana nak turunkan kolesterol dalam darah? Di sini Irni nak kongsikan tips turunkan kolesterol. Jika anda serius nak turunkan kolesterol,...

Turunkan Kolesterol Dengan Set Kolesterol Shaklee

Pemakanan seharian kita banyak melibatkan makanan berkolesterol seperti makanan bergoreng, makanan berlemak dan bersantan. Kolesterol memang diperlukan untuk sistem badan, namun hanya kolestreol baik yang diperlukan. Makan makanan yang berkolesterol setiap hari...

Penyakit Degenarasi Makular Akibat Penuaan

Makular ni adalah pusat penglihatan. Jika berlaku sebarang kerosakan pada bahagian makular,  pandangan akan terganggu. Masalah pada makular boleh berlaku akibat dari proses penuaan. Walaupun proses ini adalah normal mengikut usia,  namun apabila seseorang mempunyai...

Vitamin Untuk Orang Alzheimer

Masalah alzheimer selalunya terjadi kepada orang tua,  di mana mereka mula jadi lupa kepada benda yang menjadi rutin harian. Kalau setakat lupa letak kunci kereta kat mana,  lupa nama orang yang jarang jumpa,  tu belum masuk kategori alzheimer ye. Kalau orang...

Vitamin Yang Bantu Lancarkan Haid

Ada orang yang mengalami perubahan hormon menyebabkan haid tidak datang. Ada juga haid yang datang, tapi tidak mempunyai sela masa tetap, atau tak regular. Perubahan hormon ini adakalanya boleh mengganggu kualiti hidup kerana jadi mudah marah, mudah terseinggung. Jika...