Cara Order Vivix Shaklee

Hai Assalamualaikum. Untuk anda yang ingin membeli Vivix, harga sebotol adalah RM 503 dan anda boleh terus klik buy now kat bawah untuk beli.

Tapi jika anda inginkan penjimatan, anda boleh hubungi saya. Belian 2 botol Vivix adalah harga RM 805.60. Bukan saja dapat harga lagi jimat, tapi anda juga akan mendapat faedah seperti:

✅percuma keahlian shaklee yang bernilai RM 69.80
✅cashback RM20
✅ access masuk ke support grup Success Loft

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141 –> klik SINI untuk whatsapp

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Testimoni Shaklee Baby

 

Feedback orang yang guna shaklee baby ni cakap sabun dia pekat, guna sikit je dah berbuih, tak yah nak guna banyak2. Guna berbulan2 pun tak habis lagi 😂

Losyen dia pulak, tak berminyak. Cepat diserap ke dalam kulit. Kulit baby pun lembut je.

Bila guna massage oil, baby nampak tenang, rileks, mudah tidur dan tak meragam.

Shaklee baby dibuat dari ekstrak bahan semulajadi seperti lavender, chamomile, minyak bunga matahari. Hipoallergik, sesuai untuk baby yg kulit sensitif.

Yang penting, paediatrician tested n ade ujian klinikal. Free chemical, sesuai untuk anak2 dan seisi keluarga.

Nak shaklee baby? Meh cepat dapatkan segera tau 😊

Irni 0145157141

Jaminan Produk Shaklee

Dulu mak pernah suruh Irni makan ubat akar kayu atau jamu. Tapi, Irni takut nak makan. Mak kata nak takut apa nye, mak dari muda lagi kan.

Tapi Irni ni jenis banyak pikir, haha. Mak cik ni bancuh sendiri ke ubat akar kayu ni, macam mana kalau mak cik ni silap bancuh sebab mata dia dah presbyopia, tak nampak dekat.

Selamat ke tak selamat ni. Last sekali sampia ke sudah Irni tak makan. Bukan apa, sebab dia takde jaminan. Memang la orang lain makan ok je, tapi buat nye mak cik tu dah tua, tak nampak mata macma mana. Ok lagi ke tak 😂

Last sekali, Irni consume Shaklee ni je la. Sebab dia dijamin selamat, takde bahan berbahaya, dibuat dari bahan semulajadi. Dan, yang penting produk shaklee dijamin berkesan.

Irni dah jatuh cinta dengan shaklee 😍

Jaminan produk shaklee tidak mengandungi bahan berbahaya.

Produk Baru Shaklee 2018

Haih produk baru shaklee ni semua menggugat jiwa. Hehe. Ok, meh Irni cite sikit tentang beberapa produk baru shaklee.

1. CoQ Trol

Exactly produk ni relaunched balik dengan improved formula. Dulu shaklee ade keluarkan CoQ Health. Sekarang ni di improved dengan ade lebih banyak CoQ10 dan dicampur resveratrol.

Coenzyme Q10 (CoQ10) ni memang ada dalam badan kita. Dia banyak pada jantung, otot dan kulit. Kita boleh dapat CoQ10 dari makanan dan kalau nak pastikan badan kita betul2 dapat CoQ10 yang cukup, boleh ambik CoQ Plus ni.

CoQ Trol ni bantu dapatkan jantung sihat, otot sihat dan kulit lebih cantik. CoQ Trol jugak bantu badan kita jadi lebih bertenaga. Ibarat nye bila amal makan CoQ Trol ni, dia tambah bilangan kilang hasilkan tenaga dalam sel dan tambahkna pekerja di kilang tu. So, sel lagi power 💪

2. Shaklee baby

Produk penjagaan baby, ade body wash, losyen dan massage oil. Produk ni dibuat dari bahan semulajadi dengan elemen penenang seperti chamomile, lavender, sesuai untuk baby lebih lena tidur.

Produk ni jugak hipoallergic dan paediatrician tested. Lembut sangat losyen dia. Best guna sebab tak berminyak. Yang massage oil dia pun bau natural je. Sesuai untuk baby kita 💓

3. Skincare Youth

Uwaaa yang ni yang dinanti-nanti. Skincare Youth ni ambik masa 8 tahun research, baru keluar produk ni. Can u imagine, lame tu baru keluar produk. Kalau manusia, dah masuk darjah 2 😂

Rata-rata yang dah cuba Youth, mesti puas hati. Dan yang penting mestila Youth ni dibuat dari bahan semulajadi, tak de bahan kimia dan bebas paraben.

Yang paling best, Youth ni sesuai diguna untuk semua jenis kulit. Tengok orang yang dah pakai Youth, woww memang cantik sangat. Memang nampak effect dia.

Tapi, tunggu Mac baru boleh beli ye. Stay tune!

Cara Berhenti Merokok Paling Berkesan Untuk Selamanya

Merokok merupakan satu tabiat yang dah jadi kebiasaan dan sukar untuk dihentikan. Hanya orang yang betul-betul nekad boleh  berjaya berhenti merokok. Kebanyakan perokok memang dah tahu bahawa merokok boleh membahayakan kesihatan.

Risiko yang dihadapi oleh perokok adalah seperti meningkatkan risiko mendapat kanser paru-paru sebanyak 90%. Malah, merokok juga boleh meningkatkan kanser pada bahagian lain seperti pada mulut, bibir, tekak, peti suara, esophagus, pundi kencing, buah pinggang, hati, perut dan pankreas.

Merokok juga boleh mengganggu peredaran darah dan merosakkan jantung, seterusnya menyebabkan penyakit jantung. Takkan nak tunggu dah kena penyakit baru nak berhenti? Takkan nak tinggal anak-anak masih kecil akibat kematian penyakit yang boleh dielak?

Jika anda sedang mencari solusi macam mana nak berhenti merokok, tahniah Irni ucapkan. At least, anda sedang berusaha untuk berhenti merokok. Irni faham, nak berhenti merokok bukan lah perkara yang mudah, namun anda pasti boleh. Dah ramai yang berjaya berhenti merokok. Kalau mereka boleh, anda juga pasti boleh!

Percaya Sebelum berjaya

Pertama sekali,  anda harus yakin yang anda mesti boleh. Anda boleh berhenti merokok dan tak terpengaruh dah dengan rakan-rakan yang merokok. Kena letak dalam mindset yang aku boleh.

Bila sudah ada mindset yang aku boleh berhenti merokok,  baru lah anda susun strategi bagaimana nak berhenti merokok.

Di sini Irni sertakan tips bagaimana cara berhenti merokok selama-lamanya.

Cara Berhenti Merokok Untuk Selama-lamanya

Teknik ini dikongsi oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dengan prinsip 12 M.

1. Melengah-lengahkan

Kalau anda rasa nak merokok,  cuba alih perhatian,  buat benda lain dulu sampai kita lupa nak merokok.

2. Menarik nafas panjang

Tarik nafas guna deep breath,  iaitu biar kembung di perut,  bukan pada dada atau diafragma untuk menenangkan diri

3. Minum air

Minum air masak bila rasa seperti nak merokok.

4. Menyibukkan diri

Buat sesuatu yang boleh alihkan perhatian kita dari asyik fikir pasal rokok je.

5. Menjauhkan diri

Untuk sementara waktu,  jauhkan diri dari kawan-kawan yang masih merokok. Nanti anda pun teliur tengok orang merokok.

6. Mengelakkan diri

Elakkan diri dari suasana atau situasi yang buat anda rasa nak merokok.

7. Mengunyah sesuatu

Kunyah buah-buahan ke bila anda rasa nak merokok.

8. Membasuh tangan

Basuh tangan lama-lama terutama lepas makan untuk buat anda leka dan lupa rokok.

9. Mandi dengan kerap

Mandi bantu relakskan badan

10. Meregangkan otot

Bila badan rasa lemah,  mengantuk akibat tak merokok, lakukan regangan ringan untuk bantu badan segar.

11. Meditasi

12. Memohon doa

Sebagai seorang islam,  banyakkan doa kepada Allah semoga Allah permudahkan niat baik kita. Sebelum start lagi dah kena start doa dah.

Namun, tak semudah itu nak berhenti merokok apabila terjadi withdrawal symptom atau kesan ketagihan akibat berhenti merokok.

Kesan Ketagihan Apabila Berhenti Merokok

Sebelum berhenti,  anda harus bersedia untuk menghadapi kesan ketagihan yang bakal berlaku. Persediaan fizikal dan mental penting supaya anda tidak tewas dipertengahan jalan.

1. Ketagihan nikotin. Rasa tak senang duduk bila tak dapat nikotin dalam rokok.

2. Rasa geli pada tapak kaki dan tapak tangan

3. Berpeluh-peluh

4. Rasa nak muntah dan tak selesa pada perut

5. Pening kepala dan sakit kepala

6. Batuk dan sakit tekak

7. Tak boleh tidur

8. Sukar untuk fokus

9. Resah gelisah

10. Mudah rasa terganggu

11. Rasa tertekan

12. Berat mudah naik

2-3 hari pertama,  kesan ketagihan memang kuat dan makin berkurang hingga 2 minggu dan semakin kurang selepas beberapa bulan. Jadi,  anda hanya perlu bersabar untuk seketika.

Jika anda berhenti di tengah jalan,  bermakna anda perlu bermula semula. Dan tak kan ada kesudahan kalau kita putus asa untuk berhenti merokok.

Takkan nak tunggu dapat penyakit baru nak berhenti? Takkan nak tunggu terbaring di katil hospital baru nak berhenti? Takkan nak tunggu diusung dalam ambulans baru nak berhenti??

Sebelum benda tu terjadi,  sebelum anak isteri menangis meratapi kita,  lebih baik kita berhenti merokok. Tak perlu lagi saya sebut bahaya merokok,  anda sendiri lebih tahu!

Saya yakin,  anda pasti boleh. Ingat,  percaya sebelum berjaya. U can do it!

Sebelum tu,  jom tengok video hantu rokok ni macam mana dia berhenti merokok. Merokok bermula dari sekolah lagi,  kini sudah berjaya tinggalkan rokok untuk selamanya.

Vitamin yang boleh bantu anda berhenti merokok tanpa kesan ketagihan selepas berhenti merokok adalah Vivix.

Vivix membantu baiki kerosakan DNA dan menyingkirkan nikotin dari tubuh. Rokok dengan sendiri rasa pahit. Malah ada yang sampai terbatuk-batuk bila merokok sampai terpaksa berhenti merokok.

Jom tengok pengalaman yang perokok ambil Vitamin Vivix:

Kurang feel merokok

 

Berhenti merokok dengan Vivix

 

Perokok tegar berhenti merokok

 

Perokok tegar 30 tahun berhenti merokok

Jom sertai mereka, berhenti merokok hari ini juga. Jika ingin dapatkan Vivix, boleh hubungi Irni segera.

Irni 0145157141

 

Omega Guard Untuk Ibu Mengandung

Dalam Omega Guard ni ada asid lemak omega 3. Asid lemak omega 3 ni jugak ada dalam ikan laut dalam macam ikan salmon dan tuna.

Asid lemak omega 3 sangat bagus untuk ibu hamil dalam meningkatkan mood baik semasa mengandung dan semasa berpantang.

Asid lemak omega 3 jugak bantu elakkan kelahiran bayi pramatang. Pengambilan asid lemak omega 3 semasa mengandung bantu elakkan anak dapat alergik.

Juga, bantu perkembangan otak, mata dan sistem saraf baby dalam kandungan. Jadi, bagus sangat ibu mengandung amalkan Omega Guard ni.

Boleh teruskan makan semasa berpantang untuk bantu penyembuhan dan lancarkan peredaran darah.

Untuk dapatkan omega guard ni,  boleh hubungi irni ye.

Irni 0145157141

jangan putus asa

 

Only Survivor Will Survive

I have a lot of struggles doing what i done know. But im really happy to be who i am today.

Antara struggle yg Irni lalui adalah berubah dari seorang yg pemalu giler kepada yang x berapa nak malu. Haha. Kalau dulu, nak tulis status kat fb pun malu, sekarang, tiap2 hari uols boleh nampak muka Irni kat fb kan 😝

Antara yang Irni rasa so proud of myself adalah blog irni, www.irnisuhana.com. Bermula dengan zero, siap dulu cakap kat my mentor, saya tak pandai nak buat blog.

Walaupun tak pandai, tapi Irni tak stop kat situ. And, im keep growing. Happy rasa bila blog dah mula jadi mesin duit. Orang dah mula masuk kedai alam maya Irni. Tak sia2 Irni struggle kan.

Hidup perlukan perubahan kan. Jom berubah jadi lebih baik.

Smile and lets everyone knows you are a lot of stronger than you were yesterday. Get up!

Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok

Vivix merupakan suplemen yang kaya dengan polifenol tumbuhan yang boleh baiki kerosakan DNA.  Vivix juga adalah antioksidan yang kuat,  dapat menghalang radikal bebas rosakkan sel.

Jom tengok pengalaman orang yang ikhtiar berhenti merokok dengan Vivix.

Kurang ketagihan merokok, rokok jadi rasa pahit

 

Mak perokok tegar, bila makan Vivix, rokok jadi pahit macam hempedu, sekarang dah tak sentuh rokok

 

 

Berhenti merokok tanpa withdrawal symptom, tanpa letih, lesu dan migraine

Jika anda berminat untuk berhenti rokok dengan Vivix, boleh hubungi Irni ye.

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141 –> klik SINI untuk whatsapp

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Macam Mana Nak Recharge?

Pernah tak rasa macam batery low? Ala bukan bateri handphone yg low, tapi bateri kita ni ha. Macam kalau ultraman, dia dah kelip2 dah 😂

So macam mana nak recharge balik bateri kita? Macam mana nak kuatkan balik energy kita?

Kalau cara Irni, Irni akan tgk balik big why Irni, matlamat Irni, ape impian anak2 yg kena tunaikan, so Irni tahu Irni tak boleh give up. Irni tahu Irni kena kuat dan teruskan perjalanan.

Kalau stress sangat, kita doa ngadu kat Allah. Takpun tulis atas kertas ape je yg terlintas kat fikiran. Kalau yg ditulis tu benda negatif, selalunya Irni akan buang je kertas tu.

Dan, baca la quran untuk tenangkan hati kita. Di samping tu sentiasa bergaul dengan kawan2 yg positif. Sedikit sebanyak kita pun dapat aura positif diorang tu.

Kalau ade kelas ke, boleh jugak join kelas untuk recharge energy. Dengan pergerakan terbatas nak join kelas, kita join kelas shaklee la sebab boleh bawak anak2 sekali, hehe.

Recharge balik energy supaya kita sentiasa bersemangat mengejar cita-cita.

Cara Merawat Buasir Dengan Cepat Tanpa Rasa Sakit

Buasir terjadi apabila kelihatan seperti ketulan daging keluar di bahagian dubur dan ada yang keluar darah merah segar semasa membuang air besar. Hal ini boleh jadi mimpi ngeri bagi penghidap buasir.

Apakah Sebenarnya Buasir?

Buasir ni sebenarnya adalah disebabkan oleh salur vena yang membengkak pada bahagian rektum dan anus. Salur darah vena ini boleh pecah apabila anda membuang air besar menyebabkan keluar darah segar yang berwarna merah.

Terdapat 2 jenis buasir, iaitu buasir luaran dan buasir dalaman.

Buasir dalaman berada pada bahagian dalam rektum dan kita tak nampak dan tak rasa sakit sebab kat situ tak terdapat banyak saraf kesakitan. Cuma boleh berlaku pendarahan semasa membuang air besar.

Buasir luaran pula berada pada bahagian luar di bahagian anus. Jika buasir luaran, anda lebih mudah rasa sakit sebab terdapat banyak saraf kesakitan pada bahagian kulit ni.

Apa Penyebab Buasir?

1. Keturunan

2. Akibat daripada berat badan berlebihan, sama ada obesiti atau mengandung

3. Selalu sembelit

4. Boleh jadi akibat selalu angkat benda berat

Bagaimana Menangani Buasir?

1. Makan fiber – makan sayur,  buah-buahan,  kekacang

2. Minum air yang cukup dan boleh mengelakkan sembelit

3. Bersenam bantu melancarkan peredaran darah dan pergerakan usus

4. Terus ke tandas jika terasa ingin buang air besar

Supelemen Bagi Menghilangkan Buasir

Vivix boleh membantu mengilangkan buasir.

Vivix kaya dengan serat memudahkan anda membuang air besar tanpa sembelit.

Vivix juga antiradang yang membantu menyembuhkan radang pada buasir. Vivix bantu cepat sembuhkan luka buasir.

Vivix suplemen terbaik jika anda ingin sembuh dari buasir dengan cepat.

Pengalaman mereka yang makan vivix:

 

 

Jika anda ingin mengakhiri derita buasir dengan cepat,  boleh cuba Vivix ni ye.

Hubungi irni segera untuk mendapatkan Vivix.

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141 –> klik SINI untuk whatsapp

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan