Pelancaran Success Academy Khas Untuk Ibu Bekerja Dari Rumah

Berita baik untuk ibu-ibu di luar sana yang ingin menjana pendapatan hanya dari rumah!

Dilema ibu-ibu yang sememangnya tak habis-habis dengan kerja kat rumah,  nak urus anak dan suami lagi,  tapi ingin berbisnes online.

Kami ada caranya. Buat bisnes dengan bersistem dan automatikkan bisnes anda. Kami menjalankan perniagaan dari company international berkenaan supplement.

Produk company ini dijamin berkesan,  dijamin selamat dan dibuat dari ekstrak bahan semulajadi. Pendek kata,  tak payah risau tentang produk dah.

Dalam Success Academy, anda akan didedahkan tentang:

✅ Kenali potensi diri,  kenali big why anda

✅ Bagaimana nak automatikkan bisnes

✅ Bagaimana ingin membuat bisnes sustain dan berkembang

✅ Wariskan bisnes usaha keras anda hari ini kepada anak-anak kelak

✅ Saling menyokong antara satu sama lain

✅ Circle yang positif dengan ahli-ahli akademi yang positif

Siapa yang layak menyertai Success Academy?

✅ Komitmen lebih dari 100 %

✅ Serius ingin menjana pendapatan sampingan,  bukan hanya sekadar ingin try2

✅ Kuat keyakinan mesti capai apa yang anda inginkan dan berusaha mencapai matlamat dengan usaha dan pergantungan kepada Nya

✅ Bersedia untuk menjadi usahawan berjaya

 

Siapa yang tidak layak menyertai Success Academy?

✖ Orang yang tak boleh bagi komitmen

✖ Orang yang banyak alasan

✖ Orang yang tidak mahu memberi tumpuan bagi mencapai matlamat hidup mereka

✖ Orang yang tidak mahu berubah

Jika anda orang yang komited itu,  cepat hubungi Irni segera.

Sekian.

Irni Suhana

Founder of Success Legacy

014 515 7141

 

Produk Mengurangkan Sakit Lutut

Aih kalau sakit lutut,  memang terganggu kehidupan seharian. Ye la nak berjalan sakit,  nak bengkok kaki sakit, lagi parah,  nak semayang pun sakit. Dah sapu minyak panas,  hilang la kejap sakitnya,  lepas tu datang balik.

Habis tu,  macam mana nak buat jika sakit lutut?  Apa produk yang membantu mengurangkan sakit lutut?

Produk Mengurangkan Sakit Lutut

Vivix : membantu baiki kerosakan DNA,  mengurangkan inflamasi atau radang pada lutut, membentuk sel bary yang lebih sihat

Omega Guard: membantu mengurangkan inflamasi pada sendi

Ostematrix: membantu menguatkan tulang dan menghilangkan lenguh-lenguh badan

Di samping itu,  banyakkan berehat dan elakkan mengangkat benda berat.

Feedback pengguna yang telah kurang sakit lutut:

Banyak feedback positif yang kami terima dari pelanggan kami. Jika anda juga ingin mendapatkan produk untuk mengurangkan sakit lutut ini,  boleh hubungi Irni, atau klik je kat bawah.

Tunggu apa lagi,  hubungi sekarang.

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141 –> klik SINI untuk whatsapp

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee dengan saya

Vitamin Untuk Wanita Menopause

Menopause biasa nya berlaku pada wanita yang berusia,  berbeza setiap individu,  awal usia 40an sehingga 50an. Menurut Mayo Clinic,  seseorang wanita itu dikatakan menopause apabila tidak datang haid selama 12 bulan ketika usia tua.

Menopause adalah proses biasa yang berlaku apabila kita semakin tua. Namun,  berlaku tanda-tanda menopause seperti badan mudah rasa panas, susah tidur,  badan mudah letih dan emosi mudah terganggu. Jadi,  anda perlu bersedia untuk menerima perubahan setelah menopause. Salah satunya adalah dengan pengambilan vitamin.

Apabila umur lewat 30an, ovari mula kurang penghasilan estrogen dan progesterone. Akibatnya pada umur 40an, kitar haid mula berubah. Mungkin jadi makin pendek atau makin panjang, mungkin lebih sedikit atau lebih banyak dan secara purata pada umur 51 tahun,  ovari mula berhenti menghasilkan ovum dan period pun mula berhenti.

Simptom Menopause & Pre Menopause

1. Kitar haid tidak teratur

2. Vagina menjadi kering

3. Mudah rasa panas

4. Berpeluh pada waktu malam

5. Susah tidur malam

6. Emosi sensitif dan mudah terganggu

7. Berat bertambah dan kadar metabolisma menurun

8. Rambut jadi nipis dan kulit mulai kering

9. Payudara mula lembik

Simptom pre menopause dan menopause ni mungkin berbeza bagi setiap wanita.

Cadangan vitamin terbaik untuk wanita pre menopause dan wanita menopause adalah Set Amazing Golden dari Shaklee.

Set vitamin asas dan ditambah dengan beberapa vitamin lain untuk hasil yang terbaik.

Vitamin asas

Vita C: Membantu pembentukan kolagen semulajadi badan.

Omega Guard: Mengandungi asid lemak omega 3, DHA,  EPA yang boleh membantu mengurangkan radang yang berlaku dalam badan. Omega guard juga menjaga kesihatan jantung.

Vitalea: Sejenis multivitamin untuk melengkapkan keperluan nutrisi badan.

B Complex: Membantu pengawalan mood dengan baik

Energizing Soy Protein (ESP) : Membekalkan protein yang cukup dan membekalkan phytoestrogen,  seakan akan hormon estrogen mengurangkan simptom-simptom menopause dan pre menopause

Tambahan vitamin

GLA Complex: Membantu mengawal hormon dalam badan dan mengawal simptom menopause.

Ostematrix: Membekalkan sumber kalsium yang cukup untuk tulang dan gigi yang kuat.

Vivix: Produk premium shaklee yang patut diambil semua. Membantu penuaan sihat,  menghilangkan sakit sendi,  mengelakkan sembelit dan buat badan lebih cergas.

Menurut mayo clinic juga,  selepas menopause terdapat beberapa perubahan akan berlaku seperti:

1. Masalah kardiovaskular (jantung dan salur darah)

Apabila kadar hormon estrogen menurun,  risiko penyakit jantung mula meningkat. Jadi,  penting untuk anda amalkan gaya hidup sihat, makan makanan yang sihat, bersenam dan jaga berat badan ideal.

2. Osteoporosis

Apabila osteoporosis, tulang menjadi kurang ketumpatan dan lemah yang boleh menyebabkan risiko tulang mudah patah. Pengambilan kalsium yang cukup sejak dari awal membantu menjaga tulang sihat.

3.Sukar tahan kencing

Tisu pada vagina dan urethra menjadi kurang elastik boleh menyebabkan anda kencing lebih kerap dan ada ketikanya tidak dapat menahan kencing. Atau,  ada juga yang terkeluar sedikit air kencing ketika terbatuk, ketawa atau angkat benda berat.

Anda boleh buat senaman kegel untuk menguatkan otot vagina.

4. Kualiti seksual terjejas

Vagina jadi kering kerana kurang kelembapan dan kurang elastisiti pada otot vagina. Ada juga yang mula merasa kurang nafsu libido.

5. Berat bertambah

Apabila menopause, kadar metabolisma badan menurun. Sebab tu,  badan mula jadi gemuk dan mula sakit lutut.

Pre menopause dan menopause adalah satu proses penuaan yang semua orang akan mebgalaminya. Bezanya, cara kira mengawal simptom-simptom tersebut.

Pastikan anda mendapat nutrisi yang cukup. Dapatkan segera Set Amazing Gold, exclusive by Shaklee ni ye.

Boleh terus klik kat bawah untuk beli atau boleh hubungi Irni untuk pertanyaan dan perbincangan.

Take care!

Tengok juga vitamin orang tua yang mudah ditelan –> SINI

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141 –> klik SINI untuk whatsapp

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee dengan saya

 

 

 

 

 

Vitamin Orang Tua Yang Mudah Ditelan

Anak mana yang tak nak tengok mak ayah sihat kan. Tambah-tambah kalau mak ayah jauh dari mata,  lagi la hati sedih memikirkan mereka tambahan jika mereka sakit. Mak ayah orang yang besarkan kita dari kecil,  terlalu banyak jasa mereka untuk kita.

 

Jika anda sedang mencari vitamin orang tua yang mudah ditelan, Irni recommend supaya cuba Vivix. Mak Irni sendiri ambil Vivix untuk lebih bertenaga. Memang mak cakap bila ambil Vivix,  badan rasa bertenaga, sembelit pun takde bila ambik Vivix.

Tambah-tambah mak Irni ni ada kencing manis. Memang mudah letih,  bila ambil Vivix tu,  tahan la sikit rasa letihnya. Boleh la bergerak aktif pergi ke masjid belajar mengaji,  belajar bahasa arab dan macam-macam la aktiviti mak.

Irni & Mak 🙂

Kelebihan Vivix Sebagai Vitamin Orang Tua

✅ Mudah dimakan. Cuma sesudu teh setiap hari. Rasanya pun sedap,  masam-masam gitu.

✅ Bantu mak ayah lebih bertenaga

✅ Hilangkan sakit lutut dan lenguh2 badan

✅ Hilangkan masalah sembelit

✅ Bantu mata lebih selesa dan tak kering

✅ Kulit jadi lebih cantik

Jom tengok pengalaman orang yang pernah makan Vivix:

Ayah lebih cergas bila ambik Vivix

 

Cari ayah yang umur 70 tahun takde, rupanye keluar berjalan ke taman dah.
Rasa kesan positif pada badan setelah ambik Vivix 3 minggu

 

Tak sakit lutut dah bila nak rukuk sembahyang. Berat pun makin turun sebab sebelum ni badan jenis besar.
Sebelum ni mama selalu kebas dan sesak nafas, sekarang dah beransur pulih. Eh, jeragat mama pun dah takde?

Jika anda sedang mencari vitamin orang tua yang mudah dimakan, boleh cuba Vivix ni ye.

Klik SINI untuk lihat bagaimana Vivix bertindak dan jadikan kita lebih sihat.

Duit boleh dicari, tapi nikmat kesihatan orang tua kita tak ternilai harganya. Semoga mak ayah kita dikurniakan kesihatan yang baik. Semoga mereka dapat tua dengan sihat.

Cepat hubungi Irni untuk dapatkan Vivix ni ye. Sempena bulan November 2017, promosi Vivix sedang berlangsung.

Klik untuk whatsapp Irni –>  whatsapp Vivix

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya.

 

 

Master Celebration Shaklee

Ni pertama kali Irni pergi ke Master Celebration  Shaklee. Dalam Shaklee, Master Coordinator adalah peringkat yang paling tinggi.

Shaklee adalah sebuah syarikat multilevel marketing. Upline akan membimbing downline untuk berjaya. Kaedah MLM adalah kaedah duplikasi. Downline akan duplicate cara upline dalam berbisnes.

Apabila downline saling duplicate, bisnes akan jadi makin maju. Untuk menjadi Masted Coordinator Shaklee,  kita perlu lahirkan 14 orang leader atau sekurang-kurangnya mempunyai pangkat Supervisor.

Master Celebration tadi diadakan di Hotel Renaissance Kota Bharu. Master yang diraikan adalah Master Chua.

Alkisahnya,  beliau join member shaklee sebab nak makan sendiri je. Dia ambik set menyusu untuk susukan baby. Beban kerja yg berat kerana beliau seorang engineer TNB menyebabkan susu jad drop.

Dengan set menyusu shaklee,  susu beliau jadi makin banyak. Masa tu memang dia amal set menyusu sebab susu makin meriah dan dapat banyak bila pam.

Kemudian,  pada suatu hari,  tiba2 kaki beliau patah. Dia pergi hospital dan doktor simen kaki.

Masa tu baby dia baru 5 bulan dan dia memang nak recover cepat2 sebab nak jaga baby kan.

Masa tu dia ambik ESP,  Ostematrix dan Advance Joint Health Tablet (sekarang dah takde dalam pasaran Malaysia)

Dengan izin Allah,  cepat betul tulang yg patah tu sembuh. Selepas sebulan dah sembuh dah. Masa tu dia dapat mc  2 bulan doktor bagi.

Amazingly,  cepat betul sembuh tempat patah tu. Bila dah masuk keje,  semua kawan terkejut sebab dia dah boleh pakai high heels. Padahal sebelum tu kaki dia patah.

Memang hebat effect shaklee ni kan. Sebab tu,  ramai SID yang jual shaklee,  rata2 nye sebab dah jatuh cinta dengan shaklee.

Irni harap,  Irni dan suami pun dapat diraikan dalam satu majlis macam diorang.

Wait for our success!

Love,

Irni Suhana

Founder of Success Legacy

 

 

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Korang breakfast dengan apa? Kami ore kelate biasa makan nasik waktu pagi. Tapi, masalahnye, Irni tak masak nasik lagi pagi ni, haha

Jadi nye, kita shake2 ESP dulu lah. Memang kenyang minum ESP ni tau. Rasa dia pun best, rasa creamy2 gituuu..

ESP ni daripada soya..ade orang takut nak ambik esp sebab takut nak amik soya, sebab macam2 cerita buruk pasal soya..tapi, sebenar nye soya ESP ni daripada non gmo soy, tanpa modifikasi genetik..non gmo soy tidak mendatangkan kesan buruk malah sangat baik untuk kesihatan.

Kenapa Irni suka sangat minum ESP ni?

1. minum ESP  boleh banyakkan susu

Penah dengar tak, minum soya boleh banyakkan susu? So dengan minum ESP yg diperbuat daripada soya, memang jadi milkbooster Irni. susu pun jadi pekat, xde la cair je.

2. Minum ESP ni mengenyangkan

Biase la ibu menyusu ni asyik lapar je. So bila Irni minum esp ni Irni jadi kenyang dan xde la nk craving makan macam2 kan..

3. ESP bantu cantikkan kulit

Ade orang yg memang kulit dia cantik..untungla kan..hehe..tapi kite yg kulit x berapa cantik ni memang suka la nk minum esp sebab boleh cantikkan kulit. Kulit pun rase lebih halus.

4. Esp menghilangkan strecth mark

Irni paling stress mase mengandung auni amni dlu bila start 5 bulan pregnant dh naik strecth mark..padahal perut x besar mane pun mase tu..n sejak tau mengandung memang hampir tiap hari sy sapu minyak b** o**, tengok2 ade jugak stretch mark..

ESP bantu hasilkan sel baru yg lebih berkualiti n boleh kurangkan stretch mark kite tu 💓

5. ESP ni tak menyebabkan kencing manis

Bagi org yg ade gen kencing manis mcm Irni ni mestilah kena hati2 pilih supplement..

Esp ni mempunyai indeks glisemik yg rendah..indeks glisemiks rendah ni bagus untuk mencegah dan mengawal kencing manis.

Memang best sangat minum ESP ni. Ibu menyusu wajib minum ni tau 💓

Irni recommend ibu2 menyusu ambil ESP Shaklee ni. Untuk order,  klik je buy now kat bawah,  atau boleh contact Irni.

Bagaimana untuk mendapatkan produk Shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk Shaklee melalui saya

Pengalaman Mengandung Usia Lewat

Mengandung usia lewat bukan lah satu benda yang pelik sangat. Sebab selagi wanita itu belum menopause,  potensi untuk mengandung masih ada. Namun,  jika mengandung pada usia lewat,  pasti lah berbeza dengan pada usia muda. Menurut pakar,  kehamilan yang ideal adalah pada usia 20an hingga awal 30an.

Jom tengok, apa pengalaman ibu2 yang mengandung pada usia lewat berbanding semasa muda. Ada yang berkata,  badan lebih mudah letih dan ada yang ok je. Ni antara ibu2 yang mudah berasa letih ketika mengandung pada usia 30 an.

Jadi,  jika anda juga turut berasa letih2, maksud nye bukan anda sorang je yang mudah letih. Ibu2 lain juga mengalami perkara yang sama.

badan mudah penat, susah nak tidur, kadang-kadang susah bernafas
badan mudah penat

Sebenarnya kenapa mengandung usia lewat mudah letih?

1. Ibu lebih banyak komitmen

Seiring dengan pertambahan usia, ibu pastinya ada lebih banyak komitmen. Tambah2 kalau ibu dah ada anak lain yang perlu dijaga pastinya menuntut tenaga ibu dan tidak mendapat rehat yang cukup.

2. Sel sudah tua

bila usia meningkat, pastinya sel kita pun akan menjadi lebih tua. Maklumlah, tenaga orang tua, pasti tak sama dengan tenaga orang muda kan?

3. Pemakanan

Faktor pemakanan juga memainkan peranan. Ibu2 memerlukan jumlah kalori yang cukup supaya kekal bertenaga. Pengambilan nutrisi yang cukup juga membantu ibu untuk lebih bertenaga.

Jadi, jika anda juga mudah penat sepanjang mengandung, dapatkan supplement yang boleh membantu kita lebih bertenaga sepanjang kehamilan.

Jom tengok, macam mana ‘mak cik’ ni kekal cergas semasa mengandung walaupun pada bulan puasa.

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni… from iReach HD on Vimeo.

Take care ye. Dapatkan nasihat daripada doktor dan dapatkan nutrisi yang cukup ye. Happy pregnancy!

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya.