Cabaran Ibu Menyusu

Nak tau tak kenapa ada segelintir orang suruh ibu menyusu campur susu formula kat baby? Walhal ibu tak de masalah untuk susukan baby, tapi diorang suka bagi option supaya campurkan dengan susu formula? Kalau kita tengok tv, kita boleh nampak ada je iklan tentang susu...

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Apabila kulit kita mengalami jerawat, kulit akan menjadi luka. Kesan daripada luka itu lah yang akan meninggalkan parut pada muka. Jom tengok macam mana cara hilangkan parut jerawat. Cara Hilangkan Parut Jerawat Step 1: Bina kembali sel baru Sel dihasilkan dari...

Tanda Kolesterol Tinggi dan Cara Mengatasi

  Kolesterol ni apa sebenarnya? Kolesterol ni sebenarnya diperlukan oleh badan kita. Kolesterol boleh dihasilkan oleh hati, iaitu terdiri daripada protein dan lemak. Kolesterol memainkan peranan besar dalam pembentukan pelbagai hormon serta vitamin yang diperlukan...

Bolehkah Ibu Menyusu Minum Kopi?

Ibu menyusu boleh minum kopi tak? Irni ada dapat pertanyaan dari ibu yg suka minum kopi. Yg dia risau, sebab apa yg ibu makan atau minum, baby pun akan dapat sama kan. Jadi, boleh ke tak boleh sebenarnya ibu menyusu nak minum kopi? Ye, boleh, cuma jangan banyak...