Pengalaman Doktor Najihah Menggunakan Set Kehamilan Shaklee

Jom kita baca perkongsian dari Dr Najihah, mak anak 6 yang menggunakan Set Kehamilan dan Set Berpantang Shaklee.

TESTIMONI 014 : DR. NAJIHAH ABDUL MUTALIB

Assalamulaikum. Saya nak kongsikan kisah benar saya menggunakan Set Kehamilan dan Set Berpantang Shaklee.

Saya sekarang adalah ibu kepada 6 orang anak berusia antara 5 bulan hingga 11 tahun termasuk sepasang kembar yang berusia 9 tahun. Saya mula kenal Shaklee pada penghujung tahun 2011 sebelum hamil anak ke-5. Saya mengambil keputusan untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee apabila saya disahkan hamil anak ke-5 dan lepas bersalin saya teruskan dengan Set Berpantang Shaklee.

 


Dr Najihah menggunakan Set Hamil dan Set Berpantang jenama lain semasa 3 kehamilan pertama.
Saya ada beberapa pengalaman yang kurang enak dan mungkin juga agak ngeri bagi sesetengah orang ketika hamil dan berpantangkan anak sulung, kedua & ketiga (kembar) serta anak ke-4. Sepanjang kehamilan dan berpantang keempat-empat anak ini saya amalkan set hamil dan berpantang jenama lain (jenama yang sama untuk 3 kali kehamilan ini)
Beliau alami pengalaman ngeri semasa mengandung dan berpantang kerana alami sembelit teruk yang menyebabkan masalah buasir.
Dr Najihah mengalami pengalaman ngeri sembelit teruk semasa berpantang sampai menangis-nangis. Yang paling teruk, sembelit teruk menyebabkan beliau jadi buasir.
.
Pengalaman yang paling ketara dan saya ingat sampai sekarang ialah sewaktu hamil saya mengalami sembelit yang teruk. Sampai menangis-nangis dalam tandas setiap kali nak membuang air besar. Kadang-kadang sampai berlaku pendarahan. Keadaan ini menyebabkan saya rasa takut nak membuang air besar yang menjadi penyebab kepada terjadinya buasir. Buasir ini menjadi semakin kritikal selepas saya melahirkan anak-anak kembar dan ianya berlarutan sehingga dalam tempoh berpantang dan selepasnya.
Semasa mengandung, beliau kerap kejang kaki waktu tidur apabila kandungan menjengah 6 bulan.
Satu lagi masalah saya ialah selalu berlaku kejang kaki (krem) terutamanya apabila kandungan menjengah usia 6 bulan ke atas. Malam-malam waktu tidur selalu sangat kena sampai menangis-nangis menahan sakit. Suami saya lah yang selalu menjadi mangsa untuk meredakan kesakitan saya sewaktu sedang nyenyak tidur.
Ketika kehamilan ke 4, iaitu mengandung anak ke 5 (beliau ada anak kembar), pengalaman mengandung kali ni berbeza!
Alhamdulillah, setelah mengamalkan Set Kehamilan Shaklee yang terdiri daripada Vitalea, Vitamin C, B Coplex, Ostematrix, ESP dan Omega Guard Shaklee ketika hamil anak ke-5 yang sekarang berusia 3 tahun, masalah utama sewaktu hamil dulu iaitu sembelit dan kejang kaki boleh dikatakan tidak berlaku langsung. Diri terasa cergas dan sihat sepanjang tempoh kehamilan.
Mengandung kali ke-5, beliau pilih Shaklee!
Atas sebab keyakinan itulah saya teruskan pengambilan Set Hamil & Berpantang Shaklee untuk anak ke-6 yang baru dilahirkan lebih 4 bulan lepas. Kali ini saya bersalin secara pembedahan disebabkan kedudukan bayi yang songsang sejak awal kehamilan sehingga saat nak melahirkan.
Alhamdulillah..saya sangat bersyukur dapat kenal dengan vitamin Shaklee dan dengan izin Allah jua tempoh kehamilan dan berpantang saya untuk 2 orang anak yang terakhir ini sangat menyeronokkan.

Apa nasihat Dr Najihah untuk ibu-ibu lain?

Dan saya amat menyarankan kepada para ibu yang ingin hamil supaya menjadikan Set Kehamilan dan Berpantang Shaklee sebagai satu keperluan dalam senarai barangan Kehamilan dan Bersalin anda! .

Jadi, tunggu apa lagi? Jom, dapatkan Set Kehamilan Shaklee ni ye. Untuk guna debit card atau credit card, anda boleh klik buy now kat bawah ni. Atau, anda juga boleh hubungi Irni.

 

 

Love,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang dan kawasan sekitar Kelantan

 

.

.

.

 

Macam Mana Si Dia Boleh Jadi Makin Cantik Lepas Bersalin?

Mengandung dan melahirkan anak adalah antara detik-detik indah bagi seorang ibu. Setelah prses kelahiran, bermula lah fasa baru dalam kehidupan seorang ibu.

Luka dan sakit akibat bersalin seolah-olah hilang begitu saja bila menatap wajah bayi yang baru lahir. Masa Irni bersalinkan baby Hani pukul 10 malam. Malam tu, memang Irni rasa tak boleh tidur. Rasa nak tengok muka baby tu, tak puas tengok..hehe

Jom, kita tengok pengalaman mak anak 3 yang dah umur 34 tahun, tapi still gorgeous dan badan pun still maintain. Apa rahsia beliau ni? Jom ikuti testimoni dari supermom.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 11: HALIZA KAMIS

[SET HAMIL DAN BERPANTANG SHAKLEE BANTU TUMBESARAN BAYI DAN KESIHATAN IBU]
.

Alhamdulillah saya dipertemukan dengan Shaklee selepas beberapa bulan kelahiran anak kedua saya pada tahun 2012. Saya ambil Set Menyusu basic je mula-mula. Setelah merasakan susu makin meriah, saya up kepada Set Menyusu Premium dan terus join ahli dengan Nurul Hazwani Hamzah.
.

Sepanjang mengandung anak ketiga ni saya memang fully amalkan makan vitamin Shaklee. Jarak antara anak kedua dan ketiga adalah 5 tahun. Beza sangat bila mengandung pada usia 34 tahun, kalau bukan dengan bantuan Shaklee, mungkin banyak dugaan yang akan saya tempuh.
.

Nak tahu tak apa beza bila mengandung anak ketiga dengan sebelum2 ni. Saya cuba listkan apa yang saya rasa penting:

1) Waktu mabuk yang lebih singkat, tak sampai 2 bulan berbanding 5 ยน/ยฒ bulan ketika mengandung anak pertama dan kedua.

2) Dah tak kena tarik mengkarung waktu tengah malam dan saya rasa bersyukur sangat-sangat maklumlah suami kerja shif. Kadang-kadang tak ada kat rumah waktu malam. Kalau tak dulu-dulu menahan sakit sendirian.

3) Saya boleh makan apa sahaja yang saya teragak. Khususnya makanan Korea dan Jepun yang sedap. Tak lupa juga ayam penyet yang marvelous.

4) Saya kekal aktif sepanjang mengandung. Saya jarang tidur siang. Kalau tak sebelum ni asyik melepet kepenatan dan sering tak bermaya. HB pun selalu rendah dan selalu kena tegur dengan misi kat KK.
.

Waktu melahirkan baby ketiga ni saya alami luka yang banyak sebab baby keluar dengan kepala yang mendongak.
.

Yang bestnya hari ketiga, misi datang rumah, dia kata uri saya dah kecut dan dia terperanjat sebab saya recover dengan cepat. Sepanjang berpantang, Alhamdulillah baby saya langsung tak kena kuning. Luka jahitan saya pula sembuh lebih awal iaitu kira-kira dua minggu selepas melahirkan berbanding dengan anak pertama dan kedua. Kali ni saya bebas makan telur dan ayam sebab tak rasa gatal di tempat luka jahitan. Kalau dulu makan roti Twiggies pon saya dah rasa gatal-gatal kat tempat luka.
.

Allahuakbar. Baby saya dah bertambah bambam. Dengan bantuan Set Bersalin Shaklee pula, masalah lama dah tak berjaga malam, menyusu awal pagi, salin pampers, berjaga malam tatkala baby sakit perut dah tak menjadi masalah.
.

Saya sarankan anda semua makan vitamin Shaklee untuk kesihatan ketika mengandung, bersalin, menyusu atau tak kira apa juga keadaan.

Anda juga berminat untuk dapat kan Set Berpantang Terbaik ni? Anda boleh dapatkan terus dengan klik butang Buy Now atau boleh hubungi Irni ye.

 

 

Love,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang dan kawasan sekitar Kelantan

Set Healthy Prenatal Shaklee Bantu Ibu Hamil Kekal Cergas

Semasa baby berada dalm kandungan lagi, kita nak lakukan yang terbaik untuk mereka. Tambah-tambah, bila baby start menendang, kita dah mula rasa excited nak tunggu baby..kan… ๐Ÿ˜€

Baby dalam perut perlukan nutrisi dan oksigen yang cukup untuk perkembangan di dalam rahim ibu. Sebab itu, sebelum mengandung lagi, kita sudah ditekankan supaya mengambil asid folik dan makan makanan yang seimbang.

Setelah mengandung, pengambilan vitamin adalah sangat penting, bukan sahaja untuk membantu kita lebih bertenaga, tetapi juga untuk memastikan baby dapat berkembang dengan baik.

Untuk perkembangan bayi dalam kandungan, kita perlu mendapat khasiat seperti zat besi untuk pembentukan sel darah merah, asid folik untuk pembentukan tulang belakang baby, protein untuk pembesaran baby, kalsium yang cukup untuk pembentukan tulang bayi dan juga asid lemak omega 3.

Heathy Prenatal set ni adalah pilihan terbaik untuk anda sebagai ibu mengandung. Badan akan lebih bertenaga, paras hemoglobin (hb) dapat ditingkatkan dan baby dapat membesar dengan baik. InsyaAllah.

Healthy Prenatal Set Shaklee ini terdiri daripada:

1. Vitalea

Sejenis multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin. Vitalea memastikan kita mendapat khasiat yang cukup. Vitalea juga diperkaya dengan zat besi untuk membantu pembentukan darah merah dalam badan.

Vitalea juga bantu naikkan paras hemoglobin atau hb. Penting sangat untuk kita pastikan hb kita sentiasa tinggi supaya semua oksigen berjaya diangkut dan baby mendapat oksigen yang cukup.

Vitalea juga bantu tingkatkan hb untuk mengelakkan sebarang komplikasi semasa bersalin seperti berlaku pendarahan selepas bersalin. so, beware ye mum!

2. Vita C

Pengambilan Vita C bersama Vitalea membantu penyerapan zat besi ke dalam darah. Pengambilan Vita C juga boleh membantu meningkatkan imun badan ibu. Ibu mengandung perlu jaga kesihatan sebaiknya dan perlu mengelakkan diri daripada demam. Suhu badan yang paas dikhuatiri boleh mendatangkan komplikasi kepada anak.

3. B Complex

B complex shaklee lengkap dengan beberapa kumpulan Vitamin B dan diperkaya dengan asid folik. Sebelum mengandung lagi, kita perlu makan B Complex ni. Supaya, apabila kita mengandung, asid folik sudah cukup dalam badan.

Pengambilan B Complex juga bantu kita untuk mengawal emosi dengan baik. Tambahan pula, ketika mengandung, hormon kita tak stabil menyebabkan kita berasa loya dan tak lalu makan.

Jadi, mommies out there, jangan lupa ambik B Complex ni ye!

4.ย  Omega guard

Omega guard mengandungi DHA dan EPA yang membantu perkembangan kognitif dan visual bayi.ย  Omega guard juga kurangkan risiko pre-eclamsia pada ibu hamil dan mengelakkan kelahiran pra matang.

5. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP bantu buat ibu hamil bertenaga, kurangkan stretch mark dan bantu kuatkan rahim ibu. ESP jugak bantu cantikkan kulit baby yang bakal lahir nanti.

Jom kita tengok pengalaman ibu-ibu lain yang ambik set prenatal terbaik ni ๐Ÿ™‚

Dr Najihah rasa lebih cergas dan sihat sepanjang tempoh kehamilan..

 

Pn Ekin kekal cergas sepanjang mengandung 41 minggu

Jom tengok jugak macam mana Puan Rohaya naikkan hb yang rendah semasa mengandung.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil – Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Jika anda berminat nak dapatkan Healthy Prenatal Set ni, set ibu mengandung terbaik ni, anda boleh klik buy now kat bawah ni atau hubungi irni ye.

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya.

 

5 Tips Kekal Tenang Semasa Hamil Walau Suami Jauh

Mengandung adalah satu perjalanan yang menyeronokkan. Namun, perubahan hormon yang berlaku dalam badan seseorang wanita itu menyebabkan mereka mudah sensitif, mudah penat dan yang lebih teruk lagi, ramai yang mengalami alahan semasa mengandung.

Waktu-waktu begini, alangkah baiknya, jika si suami berada di sisi untuk memberikan sokongan dan berkongsi setiap detik bersama. Namun, kita mempunyai tanggung jawab masing-masing. Nak tak nak, terpaksa juga berjauhan dengan suami walaupun dalam hati nak sangat suami berada di sisi sepanjang tempoh kehamilan, terutama masa tengah alahan.

Sebenarnya, Irni sendiri pernah berjauhan dengan suami semasa mengandung anak sulung. Masa tu, Irni bekerja di Sarawak dan suami pula bekerja di Kelantan. Suami cuti Jumaat Sabtu, kita pulak cuti Sabtu Ahad. Tak ke lagi haru tu?

Sepanjang tempoh kehamilan, Irni mengalami alahan yang agak teruk. Tambahan pula, Irni baru mengandung anak sulung dan anak kembar pulak tu. Orang cakap, kalau kita mengandung kembar, alahan dia lagi teruk dari mengandung sorang je.

Walau ape pun, Irni syukur sangat sebab akhirnya berjaya jugak harungi segala dugaan tu. Jadi, kalau anda dalam situasi tu sekarang, I’m really understand how do u feel…*hugs*

Ok lah, berdasarkan pengalaman yang sedikit dulu, Irni nak kongsikan 5 Tips Bagaimana Untuk Hadapi Situasi Berjauhan Dengan Suami Semasa Mengandung.

1. Saling mempercayai antara satu sama lain

  • Perasaan saling mempercayai sangat penting. Bila kita tiada rasa curiga pada suami, hati kita lebih tenang dan kita akan jadi lebih kuat untuk hadapi dugaan ni.

2. Sentiasa berhubung

  • Bila kita sentiasa berhubung, sekurang-kurangnya terubat lah sikit rindu. Sekurang-kurangnya, kita rasa ada orang yang mengambil berat tentang diri kita dan rasa disayangi.

3. Elakkan berada keseorangan, sibukkan diri

  • Sebolehnya, elakkan berada seorang diri atau asyik melayan perasaan je. Bila kita duduk sorang-sorang, kita lebih cenderung untuk berasa sedih dan akan jadi teringat je kat suami.
  • Jadi, sebaiknya, luangkanlah masa bersama kawan-kawan supaya kita tak sunyi dan asyik termenung je kan..

4. Jangan skip makan vitamin

  • Yang ni pun kita selalu terlepas pandang. Bila hati sedih, kita pun tak berapa nak ada mood makan vitamin. Jangan begitu ibu-ibu. Makan vitamin semasa mengandung sangat penting.
  • Kepentingan makan vitamin semasa mengandung adalah membantu kita lebih bertenaga dan membantu kekalkan paras hemoglobin atau hb.

5. Redha dengan ketentuan Allah

  • Yang ni antara part paling penting. Yakin lah dengan percaturan Allah adalah yang terbaik untuk kita.
  • Yakinlah, Allah tidak akan membebani hambaNya melebihi kemampuan kita.
  • Sentiasa berdoa kepada Allah supaya menguatkan hati kita.

Irni doakan anda semua sentiasa tabah hadapi dugaan ni ye.

Love,

Irni Suhana

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Shaklee Malaysia

Area COD:ย  Jeli, Kok Lanas, Machang dan kawasan sekitar Kelantan

 

 

Salam Perkenalan

Assalamualaikum.

Hai, salam perkenalan semua. Saya Irni Suhana..ni first entry saya untuk blog saya ni. Sebelum ni, saya dah ade blog irnisuhanamuhamad.blogspot.com. So, ni baru pindah rumah baru la..hehe

Saya seorang isteri dan seorang ibu kepada 3 orang cahaya mata. InsyaAllah, bulan 8 nanti, saya bakal melahirkan anak ke 4. Anak pertama saya merupakan anak kembar. Jadi, sekali bersalin, terus dapat 2 anak..hehe

Saya kini menjalankan perniagaan Shaklee. Saya bermula sebagai pengguna Shaklee, kemudian jatuh cinta dengan effect vitamin Shaklee. Walhal saya asalnya bukan lah yang jenis minat berniaga, tapi sebab saya dah jatuh cinta dengan Shaklee Effect ni, saya harap semoga lebih ramai orang dapat cuba vitamin Shaklee.

Jadi, kalau korang semua nak cuba vitamin Shaklee, boleh lah dapatkan dari saya ye. By the way, terima kasih singgah kat blog saya ni. Nanti jangan lupa tinggal jejak korang kat blog ni supaya nanti saya pun boleh singgah kat blog korang tau ๐Ÿ˜€

Love,

Irni Suhana

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com