Anak Sembelit Sampai Kena Seluk Tangan Nak Korek

No Picture

Anak kecil berusia setahun ini sudah mula makan makanan pepejal dan masih minum susu. Namun, setiap kali ingin membuang air besar, anak kecil ini sering menangis. Pada mulanya ibu tidak perasan anaknya sembelit untuk membuang air besar, tetapi…

Read More »

Vitamin Hati Dan Jiwa Tenang

No Picture

Biasalah kita sebagai manusia,  adakalanya ada masalah yang melanda, kadang-kadang jiwa kacau. Tambah-tambah time hormon tak stabil contohnya masa nak period ke,  lagi la jiwa kacau. Jadi,  macam mana nak hilangkan jiwa kacau ni? Macam mana nak dapatkan…

Read More »

Bahayakah Protein Dalam Air Kencing?

No Picture

Air kencing yang normal tidak mengandungi protein. Tetapi,  bagaimana pula kalau doktor mengesahkan bahawa ada protein dalam air kencing kita? Bahayakah? Protein dalam air kencing boleh jadi salah satu tanda anda mengalami masalah buah pinggang. Buah pinggang yang…

Read More »

Adakah Wanita Perlu Ambil Suplemen Kalsium?

No Picture

Pernah tengok tak,  orang yg nampak macam muda lagi,  tengok2 gigi dia dah patah. Oh,  rupanya dia pernah mengandung,  menyusu anak. Ada jugak yang dah jadi bongkok. Kenapa ye? Mungkin semasa kita mengandung dan menyusu, kita tidak mengambil kalsium…

Read More »

Sabun Baby Organik

No Picture

Baru-baru ni heboh satu company yang bekalkan sabun baby dan penjagaan baby,  boleh menyebabkan kanser untuk jangka masa lama. Lagi pulak,  dah la brand tu glamer. Kalau sebut,  hampir semua orang mesti kenal punya kan. Jadi,  untuk lebih…

Read More »

Vitamin Kanak-Kanak Supaya Susah Demam

No Picture

Musim ni,  kejap panas,  kejap hujan,  anak-anak pun mula batuk,  mula nak demam. Susah hati mak sebab bila anak demam,  memang kesian anak yang selalu aktif,  dah tak aktif macam biasa. Bagaimana untuk menguatkan sistem imuniti badan anak…

Read More »

Kandungan Bahan Dalam Vivix Shaklee

No Picture

Orang zaman dulu2 memang terer guna sumber alam sekeliling utk buat penawar penyakit. Kalau kite zaman sekarang ni tak payah susah2 dah nak masuk hutan cari daun2. Sainstis shaklee dah siap2 ektrak masuk botol. Tunggu kite makan je….

Read More »

Hadiah Terbaik Untuk Ibu Bapa with Amazing Golden Set Exclusive by Shaklee

No Picture

Assalamualaikum wbt Teringat kecik-kecik dulu kan, mak ayah jaga kita dengan begitu baik sekali. Kalau nak dihitung perngorbanan mereka, alamat nya memang tak terhitung kan. Pengorbanan yang sebenarnya tak mampu pun nak dibalas dengan wang ringgit. Apa pun,…

Read More »

Cara Hilangkan Jeragat Dengan Cepat

No Picture

Apabila usia sudah mencapai 30 an,  antara masalah yang mula dihadapi adalah kulit kusam dan juga jeragat. Masalah jeragat boleh jadi akibat daripada satu proses penuaan atau boleh jadi juga jika banyak terdedah kepada cahaya matahari. Masalah jeragat…

Read More »

Pelancaran Success Academy Khas Untuk Ibu Bekerja Dari Rumah

No Picture

Berita baik untuk ibu-ibu di luar sana yang ingin menjana pendapatan hanya dari rumah! Dilema ibu-ibu yang sememangnya tak habis-habis dengan kerja kat rumah,  nak urus anak dan suami lagi,  tapi ingin berbisnes online. Kami ada caranya. Buat…

Read More »