Wanita Ini Kongsikan Pengalaman Rahim Makin Kuat Semasa Mengandung Anak ke 2

Wanita Ini Kongsikan Pengalaman Rahim Makin Kuat Semasa Mengandung Anak ke 2, yang mana, semasa mengandung anak pertama, beliau alami pendarahan semasa mengandung 5 bulan.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 22 : FITRIYATUL ASYIQIN

[IBU HAMIL CERGAS BERTENAGA DENGAN AMALKAN SET HAMIL SHAKLEE]
.

Assalamualaikum. Nama saya Fitriyatul Asyiqin binti Mohd Rudin. Berumur 29 tahun dan mempunyai 2 orang anak.
.

Pengalaman saya sepanjang mengamalkan Set Hamil Shaklee sepanjang tempoh kehamilan anak ke 2 saya sangat berbeza berbanding anak sulung saya yang mana masa anak sulung saya mengambil supplemen lain.
.

Sepanjang kehamilan anak ke 2 saya alhamdulillah saya tiada masalah yang besar HB cantik cuma alahan je ada tapi berbeza anak sulung dulu yang mana rahim saya lemah dan terpaksa disuntik ubat kuatkan rahim sejak kandungan berusia 5 bulan dan saya mengalami bleeding sepanjang kehamilan. Aktiviti saya juga terpaksa dikurangkan kerana terpaksa berehat dikatil atas nasihat doktor pakar sakit puan.

 

Beliau juga dinasihatkan oleh doktor supaya banyak berehat dan disuntik ubat penguat rahim. Tapi, semasa kehamilan ke 2, sangat berbeza dengan pengalaman semasa kehamilan pertama. Apa yang beliau buat?

Jom, ikuti tips Puan Eqin dari team supermom.

Alhamdulillah sepanjang kehamilan ke 2 saya mengambil fullset Set Hamil Shaklee yang mana mengandungi ESP, Vitalea Multivitamin, B-Complex, Ostematrix, Vitamin C dan juga Omega Guard. Ianya banyak membantu saya kekal cergas sepanjang 41 minggu usia kehamilan saya. Dan ESP dalam Set Hamil ini juga membantu untuk kesihatan dan kuatkan rahim.

 

Dah hampir tarikh bersalin pun, beliau masih mampu bawa kereta sendiri untuk menghantar dan mengambil anak sekolah. Beliau rasa cergas!

Sehingga ke saat akhir kehamilan saya yang ke 2 ini masih mampu memandu kereta sendiri menghantar dan ambil anak dari sekolah. Sangat berbeza berbanding kandungan pertama dulu yang mana saya rasa ketika kehamilan ke 2 ini saya lebih cergas dan bertenaga.

Berat badan juga tidak berlebihan semasa kehamilan ke 2 dengan supplement shaklee ni.

Dan berat badan saya ketika hamil kali ke 2 ni sangatlah berbeza dengan yang pertama. Yang pertama dulu hampir mencecah 90kg tapi kali ke 2 ni tak sampai pun 80kg.

Anak juga tiada jaundice.

Dan Alhamdulillah sangat anak ke 2 ni tiada masalah jaundice. Saya kategori darah O positif yang mana selalunya dimomokkan tak boleh elak dari masalah jaundice nih. Masa anak sulung saya dulu trauma rasanya hampir sebulan jaundice tak hilang sampailah nak cucuk sebulan baru turun jaundisenya.

Alhamdulillah syukur Ya Allah. Dan kalini saya sedang berpantang dan mengamalkan fullset Set Berpantang Shaklee pula.

Inilah Shaklee Effect saya.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Set Kehamilan Shaklee menggunakan kad debit atau kad kredit dengan klik buy now. Atau, anda juga boleh hubungi Irni untuk dapatkannya ye 🙂

Love,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang dan kawasan sekitar Kelantan

Pengalaman Doktor Najihah Menggunakan Set Kehamilan Shaklee

Jom kita baca perkongsian dari Dr Najihah, mak anak 6 yang menggunakan Set Kehamilan dan Set Berpantang Shaklee.

TESTIMONI 014 : DR. NAJIHAH ABDUL MUTALIB

Assalamulaikum. Saya nak kongsikan kisah benar saya menggunakan Set Kehamilan dan Set Berpantang Shaklee.

Saya sekarang adalah ibu kepada 6 orang anak berusia antara 5 bulan hingga 11 tahun termasuk sepasang kembar yang berusia 9 tahun. Saya mula kenal Shaklee pada penghujung tahun 2011 sebelum hamil anak ke-5. Saya mengambil keputusan untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee apabila saya disahkan hamil anak ke-5 dan lepas bersalin saya teruskan dengan Set Berpantang Shaklee.

 


Dr Najihah menggunakan Set Hamil dan Set Berpantang jenama lain semasa 3 kehamilan pertama.
Saya ada beberapa pengalaman yang kurang enak dan mungkin juga agak ngeri bagi sesetengah orang ketika hamil dan berpantangkan anak sulung, kedua & ketiga (kembar) serta anak ke-4. Sepanjang kehamilan dan berpantang keempat-empat anak ini saya amalkan set hamil dan berpantang jenama lain (jenama yang sama untuk 3 kali kehamilan ini)
Beliau alami pengalaman ngeri semasa mengandung dan berpantang kerana alami sembelit teruk yang menyebabkan masalah buasir.
Dr Najihah mengalami pengalaman ngeri sembelit teruk semasa berpantang sampai menangis-nangis. Yang paling teruk, sembelit teruk menyebabkan beliau jadi buasir.
.
Pengalaman yang paling ketara dan saya ingat sampai sekarang ialah sewaktu hamil saya mengalami sembelit yang teruk. Sampai menangis-nangis dalam tandas setiap kali nak membuang air besar. Kadang-kadang sampai berlaku pendarahan. Keadaan ini menyebabkan saya rasa takut nak membuang air besar yang menjadi penyebab kepada terjadinya buasir. Buasir ini menjadi semakin kritikal selepas saya melahirkan anak-anak kembar dan ianya berlarutan sehingga dalam tempoh berpantang dan selepasnya.
Semasa mengandung, beliau kerap kejang kaki waktu tidur apabila kandungan menjengah 6 bulan.
Satu lagi masalah saya ialah selalu berlaku kejang kaki (krem) terutamanya apabila kandungan menjengah usia 6 bulan ke atas. Malam-malam waktu tidur selalu sangat kena sampai menangis-nangis menahan sakit. Suami saya lah yang selalu menjadi mangsa untuk meredakan kesakitan saya sewaktu sedang nyenyak tidur.
Ketika kehamilan ke 4, iaitu mengandung anak ke 5 (beliau ada anak kembar), pengalaman mengandung kali ni berbeza!
Alhamdulillah, setelah mengamalkan Set Kehamilan Shaklee yang terdiri daripada Vitalea, Vitamin C, B Coplex, Ostematrix, ESP dan Omega Guard Shaklee ketika hamil anak ke-5 yang sekarang berusia 3 tahun, masalah utama sewaktu hamil dulu iaitu sembelit dan kejang kaki boleh dikatakan tidak berlaku langsung. Diri terasa cergas dan sihat sepanjang tempoh kehamilan.
Mengandung kali ke-5, beliau pilih Shaklee!
Atas sebab keyakinan itulah saya teruskan pengambilan Set Hamil & Berpantang Shaklee untuk anak ke-6 yang baru dilahirkan lebih 4 bulan lepas. Kali ini saya bersalin secara pembedahan disebabkan kedudukan bayi yang songsang sejak awal kehamilan sehingga saat nak melahirkan.
Alhamdulillah..saya sangat bersyukur dapat kenal dengan vitamin Shaklee dan dengan izin Allah jua tempoh kehamilan dan berpantang saya untuk 2 orang anak yang terakhir ini sangat menyeronokkan.

Apa nasihat Dr Najihah untuk ibu-ibu lain?

Dan saya amat menyarankan kepada para ibu yang ingin hamil supaya menjadikan Set Kehamilan dan Berpantang Shaklee sebagai satu keperluan dalam senarai barangan Kehamilan dan Bersalin anda! .

Jadi, tunggu apa lagi? Jom, dapatkan Set Kehamilan Shaklee ni ye. Untuk guna debit card atau credit card, anda boleh klik buy now kat bawah ni. Atau, anda juga boleh hubungi Irni.

 

 

Love,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang dan kawasan sekitar Kelantan

 

.

.

.

 

Set Healthy Prenatal Shaklee Bantu Ibu Hamil Kekal Cergas

Semasa baby berada dalm kandungan lagi, kita nak lakukan yang terbaik untuk mereka. Tambah-tambah, bila baby start menendang, kita dah mula rasa excited nak tunggu baby..kan… 😀

Baby dalam perut perlukan nutrisi dan oksigen yang cukup untuk perkembangan di dalam rahim ibu. Sebab itu, sebelum mengandung lagi, kita sudah ditekankan supaya mengambil asid folik dan makan makanan yang seimbang.

Setelah mengandung, pengambilan vitamin adalah sangat penting, bukan sahaja untuk membantu kita lebih bertenaga, tetapi juga untuk memastikan baby dapat berkembang dengan baik.

Untuk perkembangan bayi dalam kandungan, kita perlu mendapat khasiat seperti zat besi untuk pembentukan sel darah merah, asid folik untuk pembentukan tulang belakang baby, protein untuk pembesaran baby, kalsium yang cukup untuk pembentukan tulang bayi dan juga asid lemak omega 3.

Heathy Prenatal set ni adalah pilihan terbaik untuk anda sebagai ibu mengandung. Badan akan lebih bertenaga, paras hemoglobin (hb) dapat ditingkatkan dan baby dapat membesar dengan baik. InsyaAllah.

Healthy Prenatal Set Shaklee ini terdiri daripada:

1. Vitalea

Sejenis multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin. Vitalea memastikan kita mendapat khasiat yang cukup. Vitalea juga diperkaya dengan zat besi untuk membantu pembentukan darah merah dalam badan.

Vitalea juga bantu naikkan paras hemoglobin atau hb. Penting sangat untuk kita pastikan hb kita sentiasa tinggi supaya semua oksigen berjaya diangkut dan baby mendapat oksigen yang cukup.

Vitalea juga bantu tingkatkan hb untuk mengelakkan sebarang komplikasi semasa bersalin seperti berlaku pendarahan selepas bersalin. so, beware ye mum!

2. Vita C

Pengambilan Vita C bersama Vitalea membantu penyerapan zat besi ke dalam darah. Pengambilan Vita C juga boleh membantu meningkatkan imun badan ibu. Ibu mengandung perlu jaga kesihatan sebaiknya dan perlu mengelakkan diri daripada demam. Suhu badan yang paas dikhuatiri boleh mendatangkan komplikasi kepada anak.

3. B Complex

B complex shaklee lengkap dengan beberapa kumpulan Vitamin B dan diperkaya dengan asid folik. Sebelum mengandung lagi, kita perlu makan B Complex ni. Supaya, apabila kita mengandung, asid folik sudah cukup dalam badan.

Pengambilan B Complex juga bantu kita untuk mengawal emosi dengan baik. Tambahan pula, ketika mengandung, hormon kita tak stabil menyebabkan kita berasa loya dan tak lalu makan.

Jadi, mommies out there, jangan lupa ambik B Complex ni ye!

4.  Omega guard

Omega guard mengandungi DHA dan EPA yang membantu perkembangan kognitif dan visual bayi.  Omega guard juga kurangkan risiko pre-eclamsia pada ibu hamil dan mengelakkan kelahiran pra matang.

5. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP bantu buat ibu hamil bertenaga, kurangkan stretch mark dan bantu kuatkan rahim ibu. ESP jugak bantu cantikkan kulit baby yang bakal lahir nanti.

Jom kita tengok pengalaman ibu-ibu lain yang ambik set prenatal terbaik ni 🙂

Dr Najihah rasa lebih cergas dan sihat sepanjang tempoh kehamilan..

 

Pn Ekin kekal cergas sepanjang mengandung 41 minggu

Jom tengok jugak macam mana Puan Rohaya naikkan hb yang rendah semasa mengandung.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil – Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Jika anda berminat nak dapatkan Healthy Prenatal Set ni, set ibu mengandung terbaik ni, anda boleh klik buy now kat bawah ni atau hubungi irni ye.

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya.