Tag: pengedar shaklee kelantan

Cara Mengurangkan Keputihan Semasa Hamil Dengan Bawang Putih

No Picture

Ada ibu yang mengalami keputihan sewaktu mengandung terutama pada trimester ke tiga. Secara umumnya, keputihan tidak mengancam nyawa baby yang belum lahir, tetapi boleh mengancam nyawa baby semasa kelahiran. Keputihan semasa hamil boleh dikategorikan sebagai normal jika cairan…

Read More »

Set Berpantang Tanpa Jamu Untuk Ibu Moden

No Picture

Assalamualaikum. Anda ibu moden yang pening nak fikir nak pilih set berpantang mana? Kalau orang dulu-dulu, waktu pantang mesti nak makan ubat akar kayu bak kata ore kelate atau jamu lah. Tak salah pun kalau nak pilih jamu….

Read More »

Cara Elak Sembelit Semasa Berpantang

No Picture

Berpantang merupakan satu tempoh selepas ibu bersalin. Ada ibu yang mengalami masalah sembelit selepas bersalin. Pastinya menjadi mimpi ngeri ibu apabila hendak membuang air besar. Ibu terpaksa menghabiskan masa yang lama di tandas dan berasa sakit ketika hendak…

Read More »

Persediaan Berpantang Sendiri Di Rumah

No Picture

Berpantang adalah satu tempoh penting dalam hidup seorang wanita. Silap gaya, boleh jadi bentan, boleh jadi demam dan yang paling teruk, boleh jadi meroyan. Semoga kita semua dijauhkan daripada perkara sebegini. Waktu berpantang ni lah badan kita masih…

Read More »

Set Vitamin Untuk Orang Yang Sibuk

No Picture

Ada orang yang sibuk kerja sampai tak sempat nak makan kan..Boleh bayangkan tak, macam mana sibuk kerja, sampai nak makan, nak penuhi keperluan tubuh sendiri pun tak sempat. Kesian kan. Memang orang yang betul-betul terpilih je boleh kerja…

Read More »

Produk yang Baik Untuk Jantung

No Picture

Sejak kebelakangan ini, banyak kes mengejut yang kita dengar. Asalnya sihat, tak pernah masuk hospital, tak pernah ada penyakit apa-apa, tiba-tiba kita dengar dia meninggal pulak..nauzubillah.. Siapa yang berisiko mendapat penyakit jantung mati mengejut ni? 1. Orang yang…

Read More »

Cara Jaga Kesihatan Buah Pinggang

No Picture

Ya Allah, hati ummi bagai disiat-siat saat masuk Unit Hemodialisis Hospital Tanah Merah. Masuk ke unit hemodialisis (HDU), tempat orang cuci buah pinggang buat hati ummi rasa insaf sangat. Sedih tengok diorang terpaksa jalani prosedur dialisis. Ada yang…

Read More »