Tag: pengedar shaklee kota bharu

9 Tanda Kekurangan Vitamin B12 Yang Tak Boleh Anda Abaikan

No Picture

Vitamin B12 merupakan nutrien sangat penting untuk fungsi badan kita. Tanda Kekurangan Vitamin B12 1. Anemia 2. Mudah rasa tertekan 3. Badan rasa lemah 4. Badan rasa letih 5. Rasa kebas, atau rasa mencucuk pada tangan, kaki dan…

Read More »

Tips Banyakkan Susu Badan Semula

No Picture

Sudah menjadi impian setiap ibu untuk menyusukan anak sepenuhnya sekurang-kurangnya hingga umur 2 tahun. Namun, ada ketikanya, supply susu makin berkurang membuatkan ada ibu yang mula putus asa. Ada yang merasakan perkara itu normal dan mula memberikan susu…

Read More »

Hb Rendah Ketika Mengandung: Siapa Yang berisiko?

No Picture

Jika nilai hb ibu mengandung adalah di bawah paras 11 g/dl, itu dikira, ibu mengalami masalah hb rendah semasa mengandung. Teringat Irni, semasa mengandung, Irni juga mengalami masalah yang sama. bila misi dah tulis kat buku guna dakwat…

Read More »

Petua Mengurangkan Alahan Semasa Mengandung

No Picture

Petua Mengurangkan Alahan Semasa Mengandung   1. Makan Petua mengurangkan alahan semasa mengandung yang pertama adalah makan. Apabila bangun daripada tidur, anda digalakkan untuk makan terlebih dahulu. Anda boleh mengambil biskut yang rasanya neutral seprti biskut Jacobs. Rasanya…

Read More »

Kencing Manis Semasa Mengandung: Punca, Komplikasi & Cara Mengawal

No Picture

Pening kepala si ibu bila tiba-tiba disahkan menghidap kencing manis semasa mengandung. Walhal,  sebelum ni tak de pulak penyakit kencing manis tu. Kenapa tiba-tiba doktor cakap ada kencing manis pulak? Ha tu lah dia Gestational Diabetes Melitus (GDM)….

Read More »

Vitamin Untuk Mengurangkan Alahan Teruk Semasa Mengandung

No Picture

Alahan teruk semasa mengandung pasti buat ibu susah hati. Bayi dalam kandungan perlukan nutrien yang cukup, tapi ibu pulak tak selera makan dan muntah-muntah. Ibu sendiri pun akan jadi penat. Lebih teruk lagi, ada ibu yang terpaksa masuk…

Read More »

Rambut Gugur Lepas Bersalin: Punca & Cara Mengatasi

No Picture

Normal ke rambut gugur lepas bersalin ni? Selalunya dalam tempoh 3-9 bulan lepas bersalin,  rambut gugur makin banyak. Orang cakap,  bila anak pandai menyembur,  rambut mak akan gugur. Betul ke? Apa penyebab rambut gugur lepas bersalin? 1. Perubahan…

Read More »

7 Cara Hilangkan Sakit Pinggang Selepas Bersalin

No Picture

Bersalin merupakan antara momen-momen indah sebagai seorang ibu. Tak kira lah bersalin secara normal atau ceaser, sakit bersalin tu terus tak terasa bila dapat tengok baby dan dengar baby menangis. 9 bulan kita bawak dia dalam perut ke…

Read More »

Vitamin Ibu Mengandung Terbaik Ekstrak Bahan Semulajadi

No Picture

Assalamualaikum semua. Tahniah sebab dah mengandung! Alhamdulillah, Irni sebenarnya dah selamat bersalin. Irni just nak share,  produk yang Irni guna masa mengandung baby Ayuni hari tu. Ye lah,  barang baik, kena lah share kan.. Hehe Vitamin yang Irni…

Read More »

Cara Atasi Masalah Susu Badan Drop

No Picture

Impian setiap ibu untuk berikan yang terbaik untuk baby masing-masing kan. Tapi, biasalah, banyak dugaanya untuk susukan baby sampai 2 tahun ni. Salah satu dugaan nya adalah masalah susu badan makin drop. Makin risaulah si ibu, tambah-tambah kalau…

Read More »