Tag: susu drop

Apakah Maksud Demand dan Supply Dalam Penyusuan?

No Picture

Kita selalu dengar orang cakap, kalau nak susu banyak, kena tahu konsep demand dan supply kan. Sebenarnya demand dan supply tu apa? Demand: permintaan Supply: bekalan Semakin tinggi permintaan susu, semakin banyak bekalan akan diberikan. Makin banyak rangsangan…

Read More »

Tips Banyakkan Susu Badan Semula

No Picture

Sudah menjadi impian setiap ibu untuk menyusukan anak sepenuhnya sekurang-kurangnya hingga umur 2 tahun. Namun, ada ketikanya, supply susu makin berkurang membuatkan ada ibu yang mula putus asa. Ada yang merasakan perkara itu normal dan mula memberikan susu…

Read More »

Susu Formula Kan Ada, Jadi Kenapa Nak Susah2 Pam Susu Badan?

No Picture

Tu lah yang bermain di fikiran Irni dulu. Kan orang dah kaji, buat susu formula, kenapa kita nak susah2 pam susu badan pulak. Kan susu tu memang customize untuk baby, mestilah susu tu selamat dan tak memudaratkan. Lagipun,…

Read More »