Vitamin Ibu Mengandung Terbaik Ekstrak Bahan Semulajadi

Assalamualaikum semua. Tahniah sebab dah mengandung! Alhamdulillah, Irni sebenarnya dah selamat bersalin.

Irni just nak share,  produk yang Irni guna masa mengandung baby Ayuni hari tu. Ye lah,  barang baik, kena lah share kan.. Hehe

Vitamin yang Irni makan masa mengandung hari tu adalah ekstrak dari bahan semulajadi. Maksud nye esktrak dari tumbuhan, bukan dari bahan kimia atau bahan sintetik.

Memang la,  vitamin sintetik pun selamat,  tapi sebab Irni nak pilih yang terbaik untuk baby dalam kandungan,  Irni pilih untuk makan vitamin semulajadi.

Jom tengok,  apa beza vitamin sintetik,  vitamin organik dan vitamin semulajadi.

Vitamin sintetik-dihasilkan dalam makmal dari bahan kimia

Vitamin organik-proses menghasilkan vitamin menggunakan haba yang tinggi, tekanan yang tinggi atau pelarut kimia yang kuat

Vitamin semulajadi-dihasilkan dengan proses seminima mungkin supaya dapat mengekalkan nutrien dari ekstrak bahan semulajadi

Beza sangat kan antara 3 vitamin tu kan. Kalau anda jenis yang mementingkan kualiti dan kesihatan,  pilihlah vitamin semulajadi.

Tapi, macam mana nak cari vitamin semulajadi?

Ok, jom Irni nak share vitamin ibu mengandung terbaik dari ekstrak semulajadi yang Irni makan masa mengandung hari tu.

Dapatkan Set Healthy Prenatal Shaklee untuk vitamin ibu mengandung terbaik. Apa manfaat yang ibu-ibu dapat dengan set vitamin yang ni?

✅ Bantu naikkan paras hemoglobin atau paras hb

✅ Bantu elakkan kaki cramp masa tidur

✅ Bantu elakkan sakit pinggang semasa hamil

✅ Elak sembelit semasa hamil

✅ Kurangkan alahan

✅ Ibu lebih bertenaga

✅ Elakkan stretch mark

✅ Kulit ibu makin cantik

✅ Sesuai untuk ibu yang ada kencing manis semasa mengandung atau GDM

Apa vitamin terbaik ibu mengandung tu?

Vitalea – sejenis multivitamin yang lengkap untuk keperluan badan,  dilengkapi dengan zat besi. Zat besi sangat penting untuk pembentukan sel darah merah.

Vita C – membantu penyerapan zat besi dalam vitalea. Bantu cantikkan kulit ibu.

B complex – bantu kurangkan alahan ibu mengandung. Juga bantu pembentukan sel darah merah.

Ostematrix – pil kalsium dilengkapi dengan vitamin D yang membantu penyerapan kalsium secara optimum. Dalam ostematrix juga ada magnesium dan beberapa mineral lain.

Bantu elakkan kaki kejang dan elak sakit pinggang.

Omega Guard – bantu perkembangan otak,  mata dan jantung bayi dalam kandungan. Juga,  bantu stabilkan mood ibu.

ESP – bantu ibu lebih bertenaga

Jika ibu-ibu pun nak cuba vitamin ibu mengandung terbaik ni,  klik je buy now kat bawah atau boleh hubungi Irni terus ye!

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya

Set Healthy Prenatal Shaklee Bantu Ibu Hamil Kekal Cergas

Semasa baby berada dalm kandungan lagi, kita nak lakukan yang terbaik untuk mereka. Tambah-tambah, bila baby start menendang, kita dah mula rasa excited nak tunggu baby..kan… 😀

Baby dalam perut perlukan nutrisi dan oksigen yang cukup untuk perkembangan di dalam rahim ibu. Sebab itu, sebelum mengandung lagi, kita sudah ditekankan supaya mengambil asid folik dan makan makanan yang seimbang.

Setelah mengandung, pengambilan vitamin adalah sangat penting, bukan sahaja untuk membantu kita lebih bertenaga, tetapi juga untuk memastikan baby dapat berkembang dengan baik.

Untuk perkembangan bayi dalam kandungan, kita perlu mendapat khasiat seperti zat besi untuk pembentukan sel darah merah, asid folik untuk pembentukan tulang belakang baby, protein untuk pembesaran baby, kalsium yang cukup untuk pembentukan tulang bayi dan juga asid lemak omega 3.

Heathy Prenatal set ni adalah pilihan terbaik untuk anda sebagai ibu mengandung. Badan akan lebih bertenaga, paras hemoglobin (hb) dapat ditingkatkan dan baby dapat membesar dengan baik. InsyaAllah.

Healthy Prenatal Set Shaklee ini terdiri daripada:

1. Vitalea

Sejenis multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin. Vitalea memastikan kita mendapat khasiat yang cukup. Vitalea juga diperkaya dengan zat besi untuk membantu pembentukan darah merah dalam badan.

Vitalea juga bantu naikkan paras hemoglobin atau hb. Penting sangat untuk kita pastikan hb kita sentiasa tinggi supaya semua oksigen berjaya diangkut dan baby mendapat oksigen yang cukup.

Vitalea juga bantu tingkatkan hb untuk mengelakkan sebarang komplikasi semasa bersalin seperti berlaku pendarahan selepas bersalin. so, beware ye mum!

2. Vita C

Pengambilan Vita C bersama Vitalea membantu penyerapan zat besi ke dalam darah. Pengambilan Vita C juga boleh membantu meningkatkan imun badan ibu. Ibu mengandung perlu jaga kesihatan sebaiknya dan perlu mengelakkan diri daripada demam. Suhu badan yang paas dikhuatiri boleh mendatangkan komplikasi kepada anak.

3. B Complex

B complex shaklee lengkap dengan beberapa kumpulan Vitamin B dan diperkaya dengan asid folik. Sebelum mengandung lagi, kita perlu makan B Complex ni. Supaya, apabila kita mengandung, asid folik sudah cukup dalam badan.

Pengambilan B Complex juga bantu kita untuk mengawal emosi dengan baik. Tambahan pula, ketika mengandung, hormon kita tak stabil menyebabkan kita berasa loya dan tak lalu makan.

Jadi, mommies out there, jangan lupa ambik B Complex ni ye!

4.  Omega guard

Omega guard mengandungi DHA dan EPA yang membantu perkembangan kognitif dan visual bayi.  Omega guard juga kurangkan risiko pre-eclamsia pada ibu hamil dan mengelakkan kelahiran pra matang.

5. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP bantu buat ibu hamil bertenaga, kurangkan stretch mark dan bantu kuatkan rahim ibu. ESP jugak bantu cantikkan kulit baby yang bakal lahir nanti.

Jom kita tengok pengalaman ibu-ibu lain yang ambik set prenatal terbaik ni 🙂

Dr Najihah rasa lebih cergas dan sihat sepanjang tempoh kehamilan..

 

Pn Ekin kekal cergas sepanjang mengandung 41 minggu

Jom tengok jugak macam mana Puan Rohaya naikkan hb yang rendah semasa mengandung.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil – Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Jika anda berminat nak dapatkan Healthy Prenatal Set ni, set ibu mengandung terbaik ni, anda boleh klik buy now kat bawah ni atau hubungi irni ye.

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya.