Pengalaman Pesakit Stroke Guna Vivix

Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.
.

Tanggal 28 April 2014…suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah…hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.
.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.
.

1 MEI 2014.. Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.

Jam 8pg.. berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.
.

4 MEI 2014..keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami..

1- tidak dapat mengingat sape dia dan ahli keluarga…
2- boleh mengingat tapi cepat lupa..
3- masalah pertuturan..
.

Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.
.

Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal stroke ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.
.

Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdulillah setelah hampir setahun…saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.
.

Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.

I love Shaklee…

(BEFORE) Keadaan suami pada bulan MEI 2014
(AFTER) Keadaan suami selepas setahun menggunakan Vivix.

Sila like dan share cerita saya ni supaya dapat membantu pada mereka yang mengalami masalah yang sama.

Kalau anda pun nak cuba Vivix ni, boleh terus order dengan klik buy now kat bawah atau boleh hubungi Irni terus ye.

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee melalui saya.

Tips Awet Muda Supaya Sentiasa Nampak Muda Dari Usia

Garis-garis halus pada tepi mata, dahi dan kulit menyebabkan kita nampak tua. Penuaan ni adalah proses normal, tapi kita mesti tak nak nampak tua dari usia kan? Kat sini, Irni nak kongsi 11 Tips Awet Muda dengan hanya mengubah gaya hidup kita!

1. Elakkan guna haba pada rambut

Selalunya ada orang yang guna haba, contohnya untuk meluruskan rambut, buat hair style, tapi sebenarnya guna kesan haba pada rambut boleh menyebabkan rambut kita mudah rosak.

Apabila rambut rosak, kita akan nampak tua dari usia sebenarnya. Jadi, seeloknya elakkan guna kaedah haba pada rambut.

2. Guna krim pelindung matahari pada muka

Kulit yang selalu terdedah pada matahari boleh cepat rosak. Kulit lagi mudah berkedut bila selalu terdedah kepada cahaya matahari. Jadi, jika kita pakai krim pelindung matahari, kulit kita akan terpelihara. Kulit akan menjadi lebih sihat.

3. Pakai losyen pada tangan

Kulit pada belakang tangan kita ni lebih nipis kalau nak dibandingkan dengan kulit pada bahagian badan lain. Jadi seeloknya, kita pakai losyen yang ada SPF supaya kulit kita terlindung daripada panas matahari.

4. Jaga kesihatan gigi

Gigi yang cantik dapat membuatkan kita nampak lebih muda. Tambah-tambah kalau gigi dah patah, lagi lah nampak tua kan?

5. Amalkan bersenam

Bila bersenam, darah akan mengalir dengan lancar. Kulit kita akan nampak lebih muda. Tambahan pula, kalau kita sentiasa bersenam, badan kita juga akan nampak cantik. Bila badan cantik, kita akan nampak lebih muda.

6. Kurangkan pengambilan garam

Makan makanan yang masin menyebabkan badan kita menyimpan lebih banyak air. Jadi, mata mudah nampak sembap. Mata yang sihat membuatkan kita lebih nampak muda.

7. Kurangkan penggunaan gajet

Perasan tak, bila kita asyik menunduk je, terdapat garis terbentuk pada leher kita. Bila terlalu kerap terjadi, garis pada leher tu jadi tak hilang. Garis pada leher membuatkan kita nampak lebih tua dari usia.

8. Makan makanan yang tinggi protein

Protein adalah komponen utama untuk membentuk sel. Pengambilan protein yang cukup membuatkan rambut dan kulit kita nampak lebih cantik.

9. Makan sayur dan buah-buahan

Sayur dan buah-buahan mengandungi banyak vitamin yang boleh membantu menyihatkan badan dan mencantikkan kulit. Saur dan buah-buahan juga kaya dengan serat yang membantu proses pencernaan.

Apabila proses pencernaan dapat berjalan lancar, toksin dapat disingkir keluar daripada badan. Apabila badan sihat, wajah dan badan kita akan nampak lebih muda.

10. Elakkan stress

Apabila kita stress, hormon tertentu akan dirembeskan dan boleh menyebabkan keradangan pada sel kita. Orang yang selalu stress, lebih mudah nampak tua. Jadi, kita hendaklah sentiasa berfikir positif dan elakkan diri daripada stress supaya sentiasa awet muda.

11. Dapatkan tidur yang cukup

Semasa kita tidur, badan kita menghasilkan lebih hormon estrogen dan progesteron. Hormon ni bantu cantikkan lagi kulit kita. Hormon ni jugak bantu elakkan jerawat pada muka.

Tidur yang cukup membantu sel badan kita unruk bertukar sel baru yang lebih baik dan cantik. JAdi, dapatkan tidur yang cukup ye supaya kita sentiasa cantik.

Jom kita tengok perkongsian 5 Tips Penjagaan Wajah bagaimana nak dapatkan kulit yang cantik.

Anda juga boleh mengambil supplement untuk mendapatkan wajah yang awet muda.

1.  Vivix

Vivix terbukti membuatkan anda muda 25tahun. Perasan tak, ada setengah orang, muka dia nampak tua sangat, tambah-tambah kalau orang tu sakit. Walaupun dia masih muda, tapi hakikatnya, sel dia dah tua. Jadi, makan Vivix bantu sel kita 25 tahun lebih muda.

Vivix mempunyai keupayaan untuk memperbaiki kerosakan DNA dan dia akan membetulkan kembali apa-apa kesalahan pada DNA. Jika DNA dapat berfungsi dengan baik, sel juga akan ikut sama dapat berkerja dengan baik.

Makan Vivix semestinya buat anda 25 tahun lebih muda.

Muka nampak kemerah-merahan.

2. Shaklee Collagen Powder

Kajian menunjukkan, makan Shaklee Collagen Powder selama 8 minggu  boleh meningkatkan 90% kelembapan kulit dan 55% meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisi. Jadi, kalau ada part yang dah kendur tu, boleh kasi tegang balik dengan memakan Shaklee Colllagen Powder.

Kulit lebih cerah sekata setelah pengambilan Shaklee Collagen Powder

Jika anda berminat untuk mendapatkan Set Kulit Cantik & Awet Muda ini, anda boleh hubungi Irni ye. Boleh juga klik buy now kat bawah ni.

Love,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Pos ke seluruh Malaysia