Tips bagi mak2 yg selalu berebut handphone dengan anak:Bagi anak main phone time bateri nak habis

Bagi handphone kat anak time bateri nak habis, so kejap je la dia main.

  • Buat password kat handphone

Bila buat password, kita boleh control waktu penggunaan diorang sebab kalau diorang nak guna handphone, kita yg kena unlock phone.

  • Bagitau yg kita nak buat kerja

Bagitau anak, ummi nak buat kerja. Bagi ummi buat kerja dulu. Nanti ummi bagi la awak main handphone.

  • Tepati janji

Kalau dah janji nak bagi handphone, kena bagi la. Kira kita hormat diorang sebab dah janji. Nanti time kita nak guna diorang kena hormat la kita nak guna.

Ada jugak tips dari mak2 yg memang strict tak bagi anak main handphone dia sebab dia nak buat bisnes. So anak2 pun faham.

Kalau anak tak main gajet lagi bagus sebenarnya. Sebab main gajet ni tak bagus untuk perkembangan mata dan otak anak.

(Visited 11 times, 1 visits today)