Cara Kecutkn Cyst Tanpa Pembedahan

Teringat dulu ada kawan Irni yang tiba-tiba jadi gemuk dan perut jadi buncit. Pada awalnya, dia ingatkan badan jadi gemuk dan buncit sebab makan banyak. Lagipun tiada rasa sakit. Lama-lama dia rasa pelik sebab perut dia rasa macam keras. So, dia dapatkan pemeriksaan...

Cara Mengawal Stress Dengan B Complex

Apabila menjadi seorang ibu, antara masalah yang tak dapat kita elak adalah stress. Stress sentiasa berlaku tapi kita boleh bertindak untuk mengawal stress. Stress tidak boleh dibiarkan begitu sahaja kerana jika dibiarkan ia boleh memudaratkan keadaan. Seperti yang...

Pengalaman Pakai Perancang Jenis IUCD atau IUD

Dulu Irni takut jugak nak try perancang jenis IUCD ni. Macam-macam la cerita yang kita dengar dan macam-macam lah yang bermain di fikiran kan. Tapi, bila Irni study, perancang jenis IUCD ni paling kurang risiko sebab dia tak kacau hormon badan. Sebelum ni Irni dah...

Vitamin Kesuburan Lelaki

Jika anda pasangan suami isteri yang berusaha untuk hamil dan ingin meningkatkan kesuburan lelaki, anda berada pada page yang betul. Antara masalah kesuburan lelaki adalah: 1. bilangan sperma sedikit 2. keadaan fizikan sperma yg abnormal 3. motiliti atau pergerakan...