Cara Naikkan Paras HB Ibu Mengandung

Jika ibu ada masalah hb low, jangan biarkan masalah ni berlarutan. Bahaya untuk ibu dan baby. Hb atau hemoglobin fungsi dia untuk angkut oksigen kepada sel badan ibu dan bayi. Jadi kalau tak cukup hemoglobin macam mana? Maksud nye oksigen pun tak cukup lah kan? Sebab...

Cara Hilangkan Letih Ketika Memandu

Memandu pada jarak jauh boleh buatkan kita mudah rasa letih terutama bagi orang yang berulang jauh ke tempat kerja. Jarak rumah dan tempat kerja yg jauh boleh sebabkan badan jadi letih. Jom tonton video ni, Irni kongsikan bagaimana cara hilangkan letih semasa memandu....

Vitamin Keperluan Harian/ Daily Essential Set

Hai semua. Hari tu masa Irni pergi kelas dengan Nutrionist, beliau ada share tentang vitamin basic yg kita perlu ambik. Vitamin ni seeloknya kita ambik masa kita sihat, kalau dah sakit, kena makan ubat lah kan. Lagipun nutrionist ni keje dia adalah untuk pastikan...

Cara Mengawal Kencing Manis

Apabila anda disahkan mendapat kencing manis, anda jangan risau. Ikut tips ini untuk mengawal kencing manis. 1. Makan ubat dan jika perlu cucuk insulin, cucuklah dan ikut segala rawatan dari doktor. Ubat dan insulin sangat penting untuk mengawal gula dalam salur darah...

Cara Kecutkn Cyst Tanpa Pembedahan

Teringat dulu ada kawan Irni yang tiba-tiba jadi gemuk dan perut jadi buncit. Pada awalnya, dia ingatkan badan jadi gemuk dan buncit sebab makan banyak. Lagipun tiada rasa sakit. Lama-lama dia rasa pelik sebab perut dia rasa macam keras. So, dia dapatkan pemeriksaan...