Master Celebration Shaklee

Ni pertama kali Irni pergi ke Master Celebration  Shaklee. Dalam Shaklee, Master Coordinator adalah peringkat yang paling tinggi. Shaklee adalah sebuah syarikat multilevel marketing. Upline akan membimbing downline untuk berjaya. Kaedah MLM adalah kaedah duplikasi....

Kesan Pengambilan Suplemen: Bawa Manfaat atau Mudarat?

Ada orang ambil suplemen untuk cantik,  untuk kurus dan ada juga untuk jaga kesihatan. Apa pun tujuan anda,  adakah anda tahu kesan pengambilan suplemen untuk jangka masa panjang? Adakah benar-benar selamat? Di sini,  saya ingin kongsikan satu kajian yang dijalankan...

Tips Banyakkan Susu Badan Semula

Sudah menjadi impian setiap ibu untuk menyusukan anak sepenuhnya sekurang-kurangnya hingga umur 2 tahun. Namun, ada ketikanya, supply susu makin berkurang membuatkan ada ibu yang mula putus asa. Ada yang merasakan perkara itu normal dan mula memberikan susu formula....

Preeclamsia Semasa Mengandung

Semasa Irni mengandung anak sulung,  yang mana masa tu Irni mengandung kembar,  Irni disahkan mempunyai ciri preeclamsia. Namun, Irni bernasib baik,  sebab preeclamsia semasa mengandung tu,  terjadi pada trimester ke 3 dan masa tu pulak dah masuk minggu ke 37. Maksud...

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Korang breakfast dengan apa? Kami ore kelate biasa makan nasik waktu pagi. Tapi, masalahnye, Irni tak masak nasik lagi pagi ni, haha Jadi nye, kita shake2 ESP dulu lah. Memang kenyang minum ESP ni tau. Rasa dia pun best, rasa creamy2 gituuu.. ESP ni daripada soya..ade...

Vitamin Kanak-Kanak

Anak2 Irni ni memang jenis suka makan sayur. Kalau bubuh dlm nasi, diorang kutip makan sayur dulu, pastu baru la nak makan nasi ? Kalau beli tomato, memang berebut diorang makan. Memang suka betul makan tomato. Ni pulak salah satu supplement diorang, Mealshakes....

Penjagaan Bayi Kembar Dalam Kandungan

Assalamualaikum wbt Seronok kan, sekali bersalin dapat 2 orang terus? Bak kata orang, double joy gitu.. Kalau yang dapat tiga terus tu macam mana pula? triple joy la kot kan?   Pertama sekali, Irni ucapkan tahniah kepada ibu-ibu yang sedang mengandungkan anak kembar....

Bahaya HB Rendah Pada Ibu Hamil

Antara perkara yang perlu diambil berat oleh ibu hamil, adalah paras hemoglobin atau paras hb. Hemoglobin membawa oksigen kepada sel. Kekurangan hemoglobin untuk membawa oksigen ini pastinya boleh mendatangkan masalah yang serius. Teringat semasa kehamilan lepas,...

Hb Rendah Ketika Mengandung: Siapa Yang berisiko?

Jika nilai hb ibu mengandung adalah di bawah paras 11 g/dl, itu dikira, ibu mengalami masalah hb rendah semasa mengandung. Teringat Irni, semasa mengandung, Irni juga mengalami masalah yang sama. bila misi dah tulis kat buku guna dakwat pen merah, maksud nya tak...

Petua Mengurangkan Alahan Semasa Mengandung

Petua Mengurangkan Alahan Semasa Mengandung   1. Makan Petua mengurangkan alahan semasa mengandung yang pertama adalah makan. Apabila bangun daripada tidur, anda digalakkan untuk makan terlebih dahulu. Anda boleh mengambil biskut yang rasanya neutral seprti biskut...