Vitamin Kesihatan Sel

Kelas dengan nutrionist Shaklee Puan Sarah petang ni. Belajar pasal polifenol tumbuhan dalam Vivix. Setiap hari badan kita hasilkan radikal bebas. Salah satunya kalau kita stress, ha makin tinggi radikal bebas dalam badan tu. Sebab tu orang yg selalu stress mudah...

Tips Anak Selalu Minta Handphone Emak

Tips bagi mak2 yg selalu berebut handphone dengan anak:Bagi anak main phone time bateri nak habis Bagi handphone kat anak time bateri nak habis, so kejap je la dia main. Buat password kat handphone Bila buat password, kita boleh control waktu penggunaan diorang sebab...

Set Berpantang Selepas Bersalin

Berpantang Ala Mat Salleh? Mat salleh sebenar nye berpantang macam mana ek? 😂 Tak kira la mat salleh ke, Melayu ke, semua ada cara sendiri. Biasalah lepas bersalin kan, mesti akan ada perubahan hormon dalam badan. Masa mengandung lain hormonnya, bila nak bersalin...

Konsep Rezeki dan Tips Murah Rezeki

KAWAN SAYA DAH RAMAI JUAL PRODUK TU. SO, SAYA TAK NAK LA JUAL! Pernah tak korang rasa macam tu? Korang boleh nampak, produk tu menarik, produk tu best dan confirm memang boleh jual punya. Tapi… Hmm dah ramai sangat orang jual, ada ke orang nak beli dengan kita? Ok,...

Cara Mulakan Perniagaan Online Dengan Mudah

Bila sebut perkataan berniaga, ada yg ingat kena sedia modal banyak. Tapi, rupanye, zaman sekarang, ada modal sikit je dah boleh start niaga tau. Macam mana cara nak mula berniaga dengan modal rendah? Jadi dropship produkJadi ejen produk Bila jual produk orang, anda...

Kenapa Perempuan Lepas Bersalin Mudah Naik Badan?

Ada ibu yang selepas bersalin, badan mula naik. Kenapa badan ibu mudah naik selepas bersalin? Berlaku perubahan hormon semasa mengandung dan ambil masa utk kembali seperti biasa.Ibu biasanya akan mengalami sedikit tekanan lepas bersalin, bukan meroyan tapi perubahan...

Cara Naikkan Paras HB Ibu Mengandung

Jika ibu ada masalah hb low, jangan biarkan masalah ni berlarutan. Bahaya untuk ibu dan baby. Hb atau hemoglobin fungsi dia untuk angkut oksigen kepada sel badan ibu dan bayi. Jadi kalau tak cukup hemoglobin macam mana? Maksud nye oksigen pun tak cukup lah kan? Sebab...

Cara Hilangkan Letih Ketika Memandu

Memandu pada jarak jauh boleh buatkan kita mudah rasa letih terutama bagi orang yang berulang jauh ke tempat kerja. Jarak rumah dan tempat kerja yg jauh boleh sebabkan badan jadi letih. Jom tonton video ni, Irni kongsikan bagaimana cara hilangkan letih semasa memandu....