Hai semua. Hari tu masa Irni pergi kelas dengan Nutrionist, beliau ada share tentang vitamin basic yg kita perlu ambik. Vitamin ni seeloknya kita ambik masa kita sihat, kalau dah sakit, kena makan ubat lah kan.

Lagipun nutrionist ni keje dia adalah untuk pastikan orang sihat maintain sihat dan tak sakit. Salah satu cara maintain sihat adalah dengan mengamalkan gaya hidup sihat dan makan suplemen.

Sebelum teruskan pembacaan, anda boleh baca dulu entry ni –> Supplement Satu Keperluan Atau Kehendak?

Nutrionist mencadangkan Set Keperluan Harian atau Daily Essential Set yang bagus untuk menjaga kesihatan kita.

Set Keperluan Harian atau Daily Essential Set

Set Keperluan Harian ini bertujuan untuk meningkatkan pengambilan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh
badan dan meningkatkan kesihatan badan kita.

Set Keperluan Harian terdiri daripada gabungan protein soya, 28 vitamin dan mineral penting, asid lemak omega 3, vitamin b dan vitamin C. Vitamin-vitamin ini membantu badan kita mendapat nutrisi secukupnya.

Set keperluan harian terdiri daripada:

  1. Vitalea with iron formula
  2. B complex
  3. Sustained Release Vita C Plus
  4. Omega Guard
  5. Energizing Soy Protein
Set Keperluan Harian

Manfaat Set Keperluan Harian adalah:

  • Memberi nutrisi yang cukup kepada sel dan buat sel lebih sihat
  • Badan lebih bertenaga
  • Meningkatkan sistem imuniti badan dan susah jatuh sakit
  • Health is wealth. Jom jaga kesihatan sebelum jatuh sakit.

Sebelum anda buat keputusan, jom tengok dulu link ni –> Kesan Pengambilan Supplemen

Jika anda berminat, boleh terus hubungi Irni 014-515 7141.

(Visited 7 times, 1 visits today)