Tanda Kolesterol Tinggi dan Cara Mengatasi

  Kolesterol ni apa sebenarnya? Kolesterol ni sebenarnya diperlukan oleh badan kita. Kolesterol boleh dihasilkan oleh hati, iaitu terdiri daripada protein dan lemak. Kolesterol memainkan peranan besar dalam pembentukan pelbagai hormon serta vitamin yang diperlukan...

Bolehkah Ibu Menyusu Minum Kopi?

Ibu menyusu boleh minum kopi tak? Irni ada dapat pertanyaan dari ibu yg suka minum kopi. Yg dia risau, sebab apa yg ibu makan atau minum, baby pun akan dapat sama kan. Jadi, boleh ke tak boleh sebenarnya ibu menyusu nak minum kopi? Ye, boleh, cuma jangan banyak...

Kereta Idaman Saya

Irni suka sangat dengan sebuah kereta ni. Kereta ni jadi kereta idaman Irni sebab kereta ni ada banyak seats. Kereta ni 7 seaters. Maklumlah kita anak ramai kan, kalau ada kereta besar, selesa lah sikit anak-anak kan. Taraaa! Ni lah dia kereta idaman Irni Honda BR-V  ...

Jangan Abaikan Masalah Berak Berdarah

Pada hari Jumaat lepas, Irni berjumpa dengan seorang guru ni. Beliau menceritakan pengalaman beliau yang mengalami masalah berak berdarah. Pada mulanya beliau senidri tak perasan sebab tandas di rumah jenis berwarna, jadi, bila membuang air besar, dia tak perasan ada...

Cara Buat Masker Vitamin C

wahhh best sangat rasa muka lepas bermasker. Irni buat masker vitamin C Shaklee. Cara buat masker vitamin C Sebelum pakai masker, boleh cuci muka dengan pencuci muka dan lap kering muka. 1. Patahkan dua vitamin C. 2. Guna satu bahagian je,  satu bahagian lagi simpan...

10 Sebab Kenapa Kena Beli Youth

Ada tak yg jenis suka kulit nampak cantik, nampak muda? Mesti la semua pun suka nampak cantik kan. Dah memang fitrah wanita, mesti nak cantik2. Sejak Youth dilancarkan, 500 set dah terjual dalam masa beberapa hari je 😱 Dah out of stock kat HQ, terpaksa restock balik....