Vitamin Hati Dan Jiwa Tenang

Biasalah kita sebagai manusia,  adakalanya ada masalah yang melanda, kadang-kadang jiwa kacau. Tambah-tambah time hormon tak stabil contohnya masa nak period ke,  lagi la jiwa kacau.

Jadi,  macam mana nak hilangkan jiwa kacau ni? Macam mana nak dapatkan hati dan jiwa yang tenang?

Happy Mind Happy Life

Kalau minda kita happy,  hidup kita pun akan happy kan. Jadi,  bagi makanan kepada minda kita physically and mentally.

Bagi makanan minda dengan makan makanan seimbang dengan bagi apa zat yang diperlukan –> fizikal

Baca quran,  berzikir –> mental/amalan rohani

Jadi,  untuk pastikan minda kita mendapatkan makanan fizikal yang cukup,  apa yang kita perlukan?

1.Vitamin B : vitamin B terutama asid folik menyokong pembentukan serotonin

2. Vitamin D: kekurangan vitamin D boleh menyebabkan depresi. Vitamin D boleh didapati dari cahaya matahari waktu pagi. Sebab tu kita rasa segar kalau kena matahari pagi yang redup.

3. Asid lemak omega 3: 18% berat otak kita terdiri dari asid lemak omega 3. Kekurangan omega 3 boleh menyebabkan kita kurang kawalan tekanan dan mood.

4. Asid amino: Kekurangan asid amino boleh menyebabkan seseorang mudah depresi,  sukar mengawal perasaan dan kurang bermotivasi.

Vitamin Untuk Hati & Jiwa Tenang

Ubat kegusaran hati dengan memberi nutrusi yang cukup kepada minda. Happy Mind,  Happy Life.

Boleh klik pada gambar untuk buat pembelian atau boleh terus hubungi Irni untuk dapatkan vitamin untuk hati & jiwa tenang.

Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Hubungi saya,

Irni Suhana Muhamad

014 515 7141 –> klik SINI untuk whatsapp

irnisuhana@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee

Area COD: Jeli, Kok Lanas, Machang, Kota Bharu dan kawasan sekitar Kelantan

Dapatkan konsultasi ekslusif produk secara berterusan setelah anda membuat pembelian produk shaklee dengan saya