Review MOLP (myOrganic Loose Powder)

Sebenarnya Irni ni jenis yang jarang pakai bedak,  tapi sebab tengok review bedak ni macam best je,  so kita try lah jugak.. Hehe

Lagipun teruja dengar orang cakap bedak tu wangi. Mak buyung ni memang tak boleh dengar benda wangi ni,  rasa nak beli terus.. Haha

Sejak mengandung kali ni,  memang suka sangat benda-benda wangi. So,  sebab ada orang review bedak ni best dan wangi,  Irni try beli lah.

Masa mula-mula dapat tu,  excited lah kita nak bau bedak tu. Ingatkan dia wangi macam perfume,  tapi, ehhh takkk… Alaaa, frust pulak kita sebab dok expect wangi macam perfume 😅

Ni first time beli loose powder,  jadi tak boleh nak compare dengan loose powder lain. Rasa macam biasa je bedak ni,  tak de beza pun ngan compact powder? Ke indah khabar dari rupa?

Tapi…

Bila lama-lama pakai bedak ni,  eh rasa macam best pulak bau dia. Walaupun bau dia bukan macam perfume, tapi sedap jugak rasa bau dia.

Tambah-tambah kalau kita dah balik keje,  kita boleh bau bedak tu kat tudung kita. Rasa macam wangi pulak tudung kita bau bedak tu. Kalau hari pakai bedak,  balik keje tudung bau best. Jadi,  kena pakai bedak la kalau nak tudung bau best 😂

Selalu Irni keje dalam aircond, jadi tak rasa sangat effect bedak tu. Tapi,  hari tu time keje kat luar,  ha baru boleh rasa beza dia.

Walaupun kita keje luar,  tapi muka maintain.. Tak berminyak,  tak melekit rasa muka tu. Bedak ni memang best,  bukan indah khabar dari rupa.. Hehe

Kalau korang nak tahu,  bedak ni dibuat dari bahan organic, tak de bahan kimia dan takde talcum.

Kalau korang jenis muka sensitif,  boleh cuba bedak ni ye. Kalau nak beli,  nanti cari lah ejen diorang ye,  sebab kita tak jual. Hehe

Beli jangan tak beli. Dijamin tak menyesal 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge