Penah tak korang rasa kulit korang dah tak sama macam zaman muda-muda dulu? Macam zaman sekolah? Kalau tengok gambar, nampak beza je kan?

Bila usia kita dah 20-an, penghasilan kolagen dalam badan mula berkurang. Jom tengok tanda-tanda kekurangan kolagen dalam badan.

1. Mula ada garis-garis halus apabila ketawa, ada kedutan halus di muka, lingkaran gelap bawah mata, dan kesan bengkak bawah mata.

2. Rambut kering dan bercabang

3. Garis halus pada leher

4. Liang roma besar, kulit kusam dan jeragat & pigmentasi mula naik

5. Payudara dan punggung mula kendur

6. Kulit hilang keanjalan dan lebih kering

7. Kuku senang pecah dan pudar

8. Gusi tidak sihat

 

Jadi, kalau nak tingkatkan kolagen dalam badan balik, nak tak nak, memang kita kena top up dari luar. Kena top up melalui pemakanan yang boleh rangsang penghasilan kolagen semulajadi badan. Antara makanan yang boleh merangsang penghasilan kolagen semulajadi badan adalah, sayuran hijau, soya, buah citrus dan sebenarnya ada banyak lagi makanan yang boleh bantu kulit kita nampak muda.
Tapi, jika anda ingin mencari suplemen kolagen, pastikan anda pilih kolagen bersaiz kecil supaya mudah diserap ke dalam badan. Ada kolagen yang murah, tapi saiz molekul dia besar, jadi badan kita tak dapat kebaikan sepenuhnya daripada kolagen tu.
Irni ada kenal dengan satu kolagen yang mempunyai saiz molekul 10000 dalton. Memang kecil. Sebab kolagen dalam pasaran sellaunya mempunyai saiz 3000-8000 dalton sahaja. Jadi, kalau anda nak kolagen premium yang berkualiti, untuk kesihatan kulit, boleh la ambik Shaklee Collagen Powder ni.
Shaklee Collagen Powder memang kolagen yang premium, diperbuat daripada sisik ikan merah. Kalau anda serius nak kulit makin cantik dan nak kan kolagen yang berkualiti ni, boleh klik je buy now kat bawah atau boleh terus hubungi Irni k.
Jika berminat, hubungi Irni,
Irni Suhana
014 515 7141
irnisuhana@gmail.com
SID Shaklee 1085099
Kawasan COD: Jeli, Kok Lanas & Kawasan Sekitar Kelantan
Pos ke seluruh Malaysia
(Visited 2 times, 1 visits today)