Peluang Bisnes Online Secara Dropship

Antara perkara terpenting dalam bisnes adalah cashflow atau aliran wang. Cashflow is a king in our bussiness.

Untuk pastikan bisnes kita berkembang,  kita kena jaga cashflow company kita. Tak kira lah kita buat bisnes secara kecil-kecilan pun,  kita harus jaga cashflow.

Lagipun, jika cashflow yang sedikit pun susah nak urus,  macam mana kita nak urus cashflow yang lagi besar nanti?

Untuk kita yang buat bisnes, terutama yang baru nak mula,  Irni sarankan supaya bermula dengan dropship. Dengan dropship,  kita hanya perlu keluarkan modal yang minimum.

Macam bisnes Shaklee,  modal yang diperlukan hanyalah RM79.50, untuk mendaftar sebagai member Shaklee. Bila dah mendaftar,  kita boleh pilih untuk jalankan bisnes secara dropship pada peringkat permulaan.

Bagaimana nak buat dropship dengan Shaklee?

👉 Shaklee mempunyai sistem online yang bantu kita untuk membuat pembelian secara online.

👉 Masukkan id dan pasword pada ruangan Member Login Page.

👉 Masukkan nama penerima dan alamat penerima.

👉 Pilih barang yang diorder.

👉 Buat bayaran menggunakan kad kredit atau kad debit.

👉 Tempahan diterima. Segala urusan penghantaran produk akan diuruskan oleh HQ

Senang kan bila Shaklee dah ada sistem sendiri. Kita tak perlu pening dah nak fikir pasal stok.

Harga jualan dan harga member berbeza sebanyak 10%-20%. Jadi,  dari situ,  kita dah dapat untung runcit.

Selain dari untung runcit,  kita juga akan mendapat bonus bulanan berdasarkan prestasi jualan kita.

Secara anggaran nye, macam ni lah bonus Shaklee

Bonus Shaklee adalah unlimited. Lagi banyak sales kumpulan kita,  lagi tinggi bonus yang akan kita dapat.

Bayaran bonus selalunya dibuat pada tengah bulan dan Shaklee tak pernah gagal bayar bonus kepada pengedarnya.

Duit bonus Shaklee tu,  asingkan sedikit untuk bantu kembangkan bisnes kita. Masa ni terpaksa la berkorban sikit,  tahan dulu guna duit bonus tu. Beli sedikit stok, in case kalau ada orang nak COD supaya senang kita nak hantar.

Tapi,  jangan la beli stok banyak-banyak. Beli yang hot item je. Jangan lupa peruntukkan juga untuk zakat dan saving.

Nak tarik duit,  nak magnet duit,  kena la tarik dengan duit jugak. Simpan lah duit walau sedikit. Bak kata pepatah,  sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan 🙂

Boleh tengok sini cara menguruskan kewangan guna konsep T. Harv Eker yang dah dimodified ni.

Jika anda ingin mula bisnes online, anda boleh memulakan bisnes Shaklee secara dropship. Boleh buat secara full time atau part time.

Jom, join Akademi Blog iReach sekarang!  Belajar buat bisnes melalui blog.

Hubungi saya,  Irni 014 515 7141 sekarang.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge